FOTO VIDEO Primăria orașului Cernavodă a finalizat construcția noului Stadion Ideal

Stadionul Ideal din Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Orașul Cernavodă beneficiază, începând din această lună, de o nouă și modernă bază sportivă: noul Stadion „Ideal”. Un proiect al autorităților locale, o investiție de aproximativ două milioane de euro susținută din bugetul local, a readus în circuitul bazelor sportive un loc ce, cu doar doi ani în urmă, arăta deplorabil, practic un loc aproape părăsit în inima orașului, în imediata apropiere a Podului Sf. Maria.

“Pentru mulți ani, Stadionul Ideal a fost emblema orașului. Aveam o echipă foarte bună de fotbal, susținută de toți iubitorii de sport din oraș, care veneau la meciuri. Era și locul în care s-au organizat și alte competiții sportive importante, dar și multe spectacole”, rememorează primarul Liviu-Cristian Negoiță.

”Din păcate, trecerea timpului și-a spus cuvântul și era necesară o intervenție radicală, pentru a reda cernavodenilor această bază sportivă aflată chiar în inima orașului”, explică edilul motivele care au stat la baza deciziei de a investi în realizarea unei noi baze sportive, ridicată, practic, de la zero.

După doi ani de la începerea lucrărilor, Cernavoda beneficiază de un stadion nou-nouț, modern, omologat pentru a găzdui competiții naționale.

„Stadionul Ideal din Cernavodă a fost finalizat, recepționat și deja este și pus în funcțiune. Vorbim despre un stadion dotat cu sistem de irigare, cu instalație de nocturnă, cu tribună cu o capacitate de 750 de locuri, cu posibilitatea de a crește această capacitate dacă este necesar.

Zona de tribune are și birou de presă, cabină de sonorizare, totul controlat de la distanță, la fel ca în cazul instalației de nocturnă și a celei de irigare a gazonului, sistem de supraveghere, totul se face de la un pupitru de comandă central. Personalul clubului sportiv a fost deja instruit cu privire la modul de utilizare al tuturor sistemelor, astfel încât să fie utilizate corespunzător”, explică, pentru CTnews, Ștefan Bănuță – Șef Serviciu Tehnic Investiții în cadrul Primăriei Cernavodă.

În perioada imediat următoare, Primăria orașului Cernavodă va iniția procedura de predare a stadionului în folosința clubului sportiv din localitate, CS Axiopolis.

„Ne aflăm în faza de a primi Stadionul Ideal, de la Primărie, mai sunt anumite elemente de realizat, cum ar fi actualizarea cadastrului, situație în care se află și bazinul semi-olimpic. Imediat ce se va încheia actualizarea cadastrului, cele două obiective vor fi predate către noi, Clubul Sportiv Axiopolis”, a declarat, la rândul său, Adrian Turcu, director CS Axiopolis Cernavodă.

Odată predat stadionul către clubul sportiv, aici își va putea dispta meciurile echipa locală de fotbal, Șoimii Cernavodă (noua denumire a echipei), formație ce evoluează în liga a patra, dar care are mari ambiții pentru viitor, mai ales că, de la începutul anului, de pregătirea echipei se ocupă fostul mare jucător al Farului, Petre Grigoraș. În calitate de antrenor, acesta a condus Farul în finala Cupei României (2005), dar și Pandurii Tg.Jiu, la cea mai importantă performanță din istoria acestui club, locul 2 în Liga I (2012-2013).

„Nu vreau să fac promisiuni, dar ne dorim să intrăm în liga a treia. Avem un antrenor de calibru, avem șase jucători cu experiență de joc în liga secundă, iar în momentul în care domnul Petre Grigoraș a preluat echipa, la începutul anului, eram undeva pe locul 14 în clasament, iar acum suntem pe locul 7. Avem rezultate foarte bune și urmează să găsim oportunitatea de a intra în liga a treia”, a dezvăluit conducătorul clubului cernavodean.

Pentru meciul de inagurare a noului stadion, conducerea clubului speră să poată oferi iubitorilor de fotbal din Cernavodă un meci de gală, o veritabilă sărbătoare sportivă a orașului.

„Împreună cu domnul antrenor Petre Grigoraș, dorim să organizăm un meci de inaugurare a stadionului, la care ne-am dori să putem să-l aducem pe Gheorghe Hagi, împreună cu echipa FC Farul, dar vom vedea dacă programul echipei fanion a județului permite acest lucru”, a mai spus Adrian Turcu.  

Pentru a putea omologa terenul pentru meciurile din liga a treia, a fost necesară modificarea proiectului inițial, astfel că, practic, s-a renunțat la amenajarea pistei de atletism, fiind lăsat doar un culoar de alergare, în jurul terenului. Pentru a compensa acest lucru, administrația publică locală a demarat deja un alt proiect, prin care va fi amenajată o pistă modernă de atletism, pe celălalt stadion al orașului, în cartierul Trust.

„Pista de alergare la noul stadion este limitată, deoarece am fost nevoiți să extindem puțin terenul de joc pentru fotbal, pentru a putea găzdui și meciuri din liga a treia. Însă, vreau să aduc la cunoștința locuitorilor orașului că pentru pista de atletism avem deja un proiect de execuție realizat pentru stadionul din Trust. Acolo vom începe, în acest an, execuția unei piste moderne de atletism, care ar trebui să fie funcțională până la sfârșitul acestui an”, a mai spus Ștefan Bănuță – Șef Serviciu Tehnic Investiții în cadrul Primăriei Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Sala Oglinzilor de la Palatul Versailles a fost gazda unui concert special de Crăciun – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*