FOTO VIDEO Primăria Orașului Cernavodă a delegat trei servicii publice de importanță majoră și continuă investițiile pentru modernizarea Spitalului Orășenesc

Primăria Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Primăria Orașului Cernavoda a demarat și desfășurat, în conformitate cu legislația în vigoare, procedurile de atribuire a contractelor de delegare de gestiune pentru trei servicii publice de importanță majoră pentru confortul locuitorilor săi.

„Am avut delegări la trei servicii, conform legislației. Este vorba despre contractele de delegare de gestiune pentru întreținerea serviciului de iluminat public, pentru serviciul de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, precum și pentru serviciul de ecarisaj, a declarat pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavoda, Șerif Cîrjali.

Primele contracte semnate au fost cele pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare, contract atribuit pe o durată de cinci ani, în timp ce contractul pentru întreținerea iluminatului public a fost încheiat pe o durată de patru ani. Ultimul contract atribuit, la sfârșitul lunii septembrie, a fost cel de delegare a serviciului de ecarisaj.

În paralel cu atribuirea acestor contracte de delegare de gestiune, administrația publică locală din orașul dunărean continuă punerea în practică a strategiei pe termen mediu și lung de modernzare a principalei instituții medicale din localtate, Spitalul Orășenesc Cernavodă.

„Sănătatea populației orașului Cernavodă constituie o prioritate pentru conducerea administrației publice, cu atât mai mult având în vedere actualul context pandemic. Vă reamintesc faptul că, nu mai departe de anul trecut, la scurt timp de la declanșarea pandemiei, am luat decizia de a achiziționa un aparat de analiză a probelor biologice, tip Real Time PCR, care a intrat în dotarea laboratorului de analize medicale al Spitalului Orășenesc Cernavodă, fiind extrem de util în realizarea unor analize complexe, pentru care, în trecut, locuitorii din orașul nostru erau nevoiți să meargă la Constanța sau la București.

 Revenind la actualul proiect ce are în vedere Spitalul Orășenesc Cernavodă, vorbim despre modernizarea ambulatoriului, proiect pentru care am demarat procedura de accesare de fonduri europene și pentru care sperăm, în scurt timp, să demarăm proiectul”, a explicat viceprimarul Șerif Cîrjali.

Nu în ultimul rând, Primăria orașului Cernavodă are în desfășurare un proiect de modernizare a iluminatului public, prin care se urmărește creșterea eficienței energetice, reducerea consumului de energie primară la infrastructurile publice din oraș, în speță, iluminatul public, cu peste 50 la sută, ceea ce va avea un efect direct asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

„La acest proiect, de modernizare a iluminatului public, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, am avut niște contestații care ne-au întârziat un pic, însă sperăm ca până la sfârșitul anului să putem finaliza, să înlocuim toate lămpile din oraș, cu unele mai performante și mai economice.

Trecem pe LED-uri, ceea ce înseamnă o economie de peste 50 la sută la consumul de energie, și, nu în ultimul rând, vor arăta și mult mai bine. Sistemul implementat este unul cu telegestiune, deci nu va mai trebui să aprindem toate lămpile din oraș pentru a putea verifica dacă sunt lămpi arse. Acum vom avea un sistem de telegestiune și, din birou, putem vedea care lampă, pe ce stradă, s-a ars și trebuie înlocuită. Va fi un iluminat modern și performant”, a mai spus viceprimarul din Cernavodă.  

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*