Garda de Mediu Constanța a aplicat amenzi de 411.000 de lei operatorilor care desfășoară activități cu impact asupra calității aerului înconjurător

FOTO Garda de Mediu Constanța

Controlul tematic dispus de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu pentru verificarea operatorilor și amplasamentelor unde se desfăsoară activități cu impact asupra calității aerului înconjurător a continuat și în luna iulie 2023.

Garda de Mediu Constanța a efectuat 13 controale, fiind verificate trei șantiere de construcții, două amplasamente unde s-au înregistrat incendii și 8 inspecții pentru soluționarea unor petiții. Au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 411.000 lei.

În perioada aprilie-iulie 2023, Garda de Mediu Constanța a efectuat 52 de controale în baza tematicii privind calitatea aerului, fiind aplicate 47 sancțiuni contravenționale, din care un avertisment și 46 amenzi în valoare totală de 1.308.500 lei.

Principalele neconformități constatate au fost poluarea atmosferei și gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor din construcții și demolări.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*