FOTO VIDEO Primăria Cernavodă continuă modernizarea cartierului Columbia. Următorul pas, demolarea garajelor de pe strada Liliacului

Cartierul Columbia din Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cernavodă continuă proiectele de modernizare în cartierul Columbia. De această dată, eforturile administrației publice locale se îndreaptă către o stradă din acest cartier. Pe strada Liliacului nu au acces nici mașinile de pompieri, nici cele ale firmei de salubrizare, canalizarea este înfundată și nu pot fi realizate lucrări de reparație. Acest lucru se va schimba după ce Primăria va demola garajele din zonă și va reda circulației această stradă. De asemenea, în locul garajelor va fi amenajată o parcare modernă.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a povestit pentru CTnews, că eforturile de îmbunătățire a vieții locuitorilor din acest cartier au început încă de la preluarea primului mandat al actualei administrații locale.  Șerif Cîrjali povestește ce s-a întâmplat atunci.

Încă de la primul mandat, domnul primar s-a concentrat pe cartierul Columbia. Era o zonă murdară și din cauza cetățenilor și din cauza celor care nu curățau foarte bine, dar domnul primar și-a dorit ca acest cartier să fie unul super. Și am început cu taluzurile, cu scările, pe toate le-am pavoazat. La școala numărul 1, la fel, am făcut un teren de sport sintetic”.  

Primăria Cernavodă realizează acum în cartierul Columbia un loc de joacă generos.

“Locuitorii din Columbia ne-a spus că am făcut locuri de joacă în toate cartierele și aici nu facem. Aici va fi un loc de joacă generos”, a explicat Șerif Cîrjali.

Dar lucrurile nu se vor opri aici. Pe strada Liliacului  din cartierul Columbia sunt probleme de ani de zile cu accesul mașinilor de pompieri sau ale Regiei Autonome Județene de Apă. Și totul din cauza unor garaje. Primăria și-a propus să schimbe acest lucru și să modernizeze acestă zonă.

“Dacă tot am intrat în această zonă, aici avem mari probleme pe strada Liliacului, în sensul că sunt niște canalizări care sunt colmatate, sunt înfundate.  Mai mult, din cauza acestor garaje nu au acces cei de la Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța, nu au acces pompierii și vrem să taluzăm toată zona”, a mai povestit viceprimarul din Cernavodă, Șerif Cârjali.

Locul acestor garaje de pe strada Liliacului vor fi luate de o parcare modernă. Acest lucru va permite și curățarea zonei respective, dar reparația canalizărilor.

“Domnul primar a spus că vom dărâma garajele, iar în locul lor vom face parcări. Nu venim haotic și începem să dărămâm toate garajele. Pentru că au ieșit discuții, au spus oamenii, domnule, dai jos garajele de pe strada Liliacului, dar celelalte garaje de ce stau în picioare. Domnul primar are o strategie în zonele unde se vor face investiții sau parcări cum e cazul aici. Pe strada Liliacului va fi o parcare, iar în spate vom putea să avem acces, să putem să curățăm canalizările. Acolo este dezolant, iar din cauza garajelor nu avem acces în aleea respectivă. În locul acestora apare o parcare pentru toată lumea și vom avea acces să facem și taluzul, să curățăm canalizarea și să o schimbăm eventual”, a mai povestit viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

El a explicat că toate proiectele administrației publice locale sunt făcute pentru binele cetățeanului. Șerif Cîrjali a mai anunțat că și garajele din alte cartiere ale orașului vor fi dărâmate atunci cînd vor exista proiecte pentru zonele respective.

“Nu facem nimic împotriva voinței cetățeanului, chiar pentru locuitorii orașului lucrăm. Aici vom face o parcare și în fiecare zonă unde se va face o parcare supraetajată sau normală, garajele vor pica”, a anunțat viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*