Cele mai atractive trenduri în aplicațiile anului 2016

Aplicații de iPhone
Aplicații de iPhone

Telefonul inteligent, tableta si televizorul inteligent sunt gadgeturile momentului, iar mare parte din aplicatiile si jocurile care apar in fiecare an le sunt dedicate. Piata aplicatiilor este din ce in ce mai diversificata, producatorii incercand sa le ofere clientilor noutati care sa ii determine sa devina fideli produselor oferite de catre acestia.

Prin urmare, aceste noi produse trebuie sa vina cu ceva neobisnuit, care sa atraga si sa fie atat de ofertante, incat clientul sa fie acaparat instant. Fie ca este vorba despre aplicatii din domeniul fitnessului, care te ajuta sa-ti stabilesti un program de slabit, aplicatii de editare foto, care iti releva toate retelele din jurul terminalului tau sau de aplicatii care pot fi urmarite pe televizoarele inteligente, toate aceste produse vin cu un element distinctiv, care le particularizeaza in raport cu celelalte, incercand sa-i asigure pozitia de lider pe segmentul in care activeaza.

Orice dispozitiv livrat de pe banda de productie are niste setari standard, care nu-l diferentiaza prea mult de celelalte din serie. De aceea, aplicatiile pe care si le instaleaza posesorul acestuia il particularizeaza si ii imbunatateste in acelasi timp caracteristicile, transformandu-l intr-un dispozitiv si mai inteligent.

iSwipe este o aplicatie care te ajuta atunci cand ai prea multe actiuni de realizat, insa ti se pare ca nu-ti mai jaung degetele pentru a le duce pe toate la bun sfarsit. Este avantajoasa atunci cand terminalul are un dispaly de dimensiuni mari, fiindca “sertarele” pe care le deschide utilizatorul iti dezactiveaza instant aplicatiile sau programele pe care le ruleaza dispozitivul.

Next Lock Screen este o aplicatie care iti personalizeaza ecranul de blocare, cel care este disponibil imediat ce este apasat butonul de start al terminalului. Partea distractiva este legata de faptul ca in fiecare zi o sa ai parte de o noua fotografie, diferita si care este cu adevarat impresionanta. In plus, are si un mod captivant de afisare a notificarilor, care este diferit in functie de locul in care se afla utilizatorul (la serviciu, acasa sau in miscare). Momentan se lucreaza la imbunatatirea functiilor pentru telefoanele care sunt blocate pe baza de amprenta digitala (la momentul actual, aplicatia un functioneaza decat daca se renunta la aceasta functie a telefonului).

Aplicații TV Samsung. FOTO https://www.flickr.com/photos/samsungtomorrow/6665084393
Aplicații TV Samsung. FOTO https://www.flickr.com/photos/samsungtomorrow/6665084393

Piata aplicatiilor pentru televizoarele inteligente este inca abia la inceput, insa, aceasta va creste din ce in ce mai mult, in anii urmatori, dat fiind faptul ca televizoarele smart vor fi din ce in ce mai accesibile in randul populatiei. Dat fiind faptul ca acestea ofera interconectabilitate totala cu terminalele mobile, utilizatorul poate avea acces la o serie de aplicatii care sunt stocate pe aceste dispozitive. Beneficiind de avantajul unui display de dimensiuni generoase, posesorii acestor gadgeturi futuriste, te pot ajuta sa te bucuri de diverse benficii.

Doua aplicatii care utilizeaza din plin de dimensiunile afisajului televizorului smart sunt Yoga TV si Body Check, care te ajuta sa faci sport, miscare si sa iti intretii sanatatea intr-un mod foarte activ. Realizate special pentru a fi urmarite doar pe acest tip de dispozitiv, acestea ofera clientului numeroase tipuri de exercitii care pot fi efectuate in fata ecranului.

PokerStras Tv este genul de aplicatie care il conecteaza pe utilizatorul instant la diferite concursuri, turnee si competitii care se desfasoara sub egida brandului si care sunt transmise in sistem de streaming tv pe website-ul acestui brand online. Utilizatorii au ocazia de a viziona turnee internationale precum PCA sau EPT, dar si continut legat de tot ceea ce inseamna jocuri de cazinou.

“Estimam ca in următorii ani, piata aplicatiilor pentru TV va inregistra o crestere exponentiala, asa cum a fost si cresterea de pe piata aplicatiilor mobile. Dupa dezvoltarea ecosistemului de aplicatii pentru telefoanele mobile, utilizatorii cauta extinderea aplicatiei si catre ecrane mai mari, cum este televizorul“ – Victor Armaselu, Consumer electronics Division Cheif Samsung Romania.

Aplicații iPad. FOTO: https://pixabay.com/ro/ipad-mac-apple-mobil-comprimat-606766/
Aplicații iPad. FOTO: https://pixabay.com/ro/ipad-mac-apple-mobil-comprimat-606766/

Fiind dispozitivul care reuseste sa fie cumva la mijlocul liniei evolutive trasata de catre smatphone si smart TV, tabletele sunt terminalele portabile care au foarte multe aplicatii capabile sa le ofere posesorilor lor un nivel ridicat de distractie. Aplicatiile motivationale de tipul celor care stimuleaza persoanele sa slabeasca sunt unele dintre cele mai raspandite, fiind disponibile atat pe tabletele clasice, cat si pe iPad si iPad Touch.

Lose It este o aplicatie care impresioneaza prin nivelul ridicat de informatii pe care il afiseaza in legatura cu planul de slabire pe care si l-a stabilit o persoana, acesta fiind unul personalizat, iar rezultatle vor fi particularizate in mod specific pentru persoana respectiva. Printre alte beneficii se numara nivelul de interactiune cu ceilalti useri, cu care utilizatorul poate discuta despre calorii consumate, nutritie sau valoarea energetica a alimentelor.

MyFitnessPal ofera utilizatorului un nivel urias de informatii legat de toate alimentele disponibile la nivel planetar si valoarea lor energetica, insa ceea ce este mai spectaculos este faptul ca fincare user are un profil personalizat, in care poate adauga alimentele pe care le consuma in mod frecvent si pe baza acestora se realizeaza o dieta cu scopuri diferentiate pentru acesta. Avantajul acestei aplicatii este ca se poate interconecta cu diverse alte accesorii si aplicatii similare, precum Apple Watch.

Joc de Squash. FOTO: https://pixabay.com/en/squash-sport-man-game-racket-ball-793061/
Joc de Squash. FOTO: https://pixabay.com/en/squash-sport-man-game-racket-ball-793061/

Fiind o piata diversificata, aplicatiile oferite pentru toate aceste dispozitive impresioneaza prin ideile creative si inovatoare pe care ofera. Una dintre categoriile in care s-au realizat aplicatii cu adevarat spectaculoase si stimulante este cel al realizarii si editarii de fotografie.

Reflexion este aplicatia care combina fotografiile realizate de catre camera frontala si camera din spate. Rezultatul este unul spectaculos, dar si impresionant in celasi timp. Fotografiile obtinute pot fi urcate pe retelele de socializare, dupa ce a fost realizata o ajustare manuala sau automatata de catre utilizator.

O serie de aplicatii care sunt ciudate, cel putin, au fost lansate de curand si vor fi unele dintre cele mai apreciate de catre utilizatorii care prefera sa aiba aplicatii originale si pline de creativitate. Doua dintre aplicatiile care par inutile sunt The Idiot Scanner (daca iti asezi degetul pe camera telefonului poti afla care este nivelul tau) si Ghost Detector (te ajuta sa gonesti stafiile, asta in cazul in care stii vreuna). Din aceeasi gama de aplicatii, merita remarcata si Pimple Popper (are ca obiect spargerea cosurilor si bubelor inestetice de pe fata, insa, numai virtual).

O ultima aplicatie care poate ocupa cu succes primul loc in topul celor mai ciudate si inutile aplicatii este Hang Time, care poate calcula cat timp trece intre momentul in care arunci in aer dispozitivul si pana cand acesta atinge pamantul. Indiferent cum ar fi aceste aplicatii, in 2016 vor captiva, cu siguranta, utilizatorii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*