FOTO VIDEO Primăria Cernavodă amenajează noi locuri de joacă în trei cartiere din oraș

Primăria Cernavodă face noi locuri de joacă în oraș. FOTO Adrian Boioglu

După amenajarea de noi locuri de parcare și a trotuarelor în zone intens circulate din orașul Cernavodă, Primăria își reîndreaptă atenția și spre necesitățile celor mai tineri dintre locuitori și demarează lucrările pentru noi locuri de joacă. Cel mai adesea, în orașe, astfel de spații de joacă sunt întâlnite în proximitatea cartierelor de blocuri, acolo unde copiii au cu adevărat nevoie de un loc al lor unde să petreacă timp în aer liber.

Cel mai recent proiect al administrației publice locale de la Cernavodă aduce însă și o excepție: locuri de joacă amenajate în vecinătatea cartierelor de case.

„Cu aceste trei locuri de joacă acoperim cam toate zonele unde trebuia să amplasăm locuri de joacă și unde existau în trecut astfel de spații. Este vorba despre Prelungirea Seimeni, unde amenajăm un loc de joacă ce ne va costa 270.000 de lei și unul pe strada Ioan. D. Chirescu, al cărui cost va ajunge la 1.100.000 de lei și un alt loc de joacă în cartierul Tabără, care este în valoare de 450.000 de lei, bani publici, bineînțeles”, a punctat viceprimarul Șerif Cîrjali.

Pe strada Prelungirea Seimeni angajații firmei care a câștigat licitația pentru amenajarea locului de joacă lucrează deja la aleile parcului și la turnarea platformelor din ciment pe care vor fi amplasate aparatele de joacă. Încetul cu încetul, ceea ce înainte era un simplu maidan unde copiii își făceau veacul neavând alt spațiu unde să iasă să își consume energia specifică vârstei, începe să se contureze într-un loc civilizat.

„Aici, de exemplu, erau niște locuri de joacă deplorabile, am scos vechile aparate care deveniserăm inutilizabile, am demontat tot ce era vechi, iar acum vom amenaja un loc de joacă modern. Vor fi amplasați și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, vom monta și cișmele de apă, băncuțe și, bineînțeles, aparatele de joacă pentru mai multe categorii de vârste”, a explicat viceprimarul orașului Cernavodă.

Adjunctul primarului Liviu Negoiță mai mărturisește că inițiativa de a reabilita și moderniza de la zero locurile de joacă din oraș a venit ca urmarea solicitărilor enunțate de locuitorii din zonele enumerate anterior. Oamenii își doreau spații decente și sigure unde copiii să se poată juca în aer liber și să socializeze, iar administrația publică locală a răspuns afirmativ.

„Când am început amenajarea parcului în zona străzii Ioan D. Chirescu, oamenii s-au bucurat că în sfârșit am ajuns să ne îndreptăm atenția și spre cartierul lor. Noi am fi făcut acest lucru mai devreme, dar fiind vorba de bani publici pe care îi investim, discutăm despre licitații și proceduri pe care trebuie neapărat să le respectăm. Urmează faza de proiectare, dar am ajuns și aici și vom amenaja un loc de joacă ultramodern”, promite reprezentantul administrației publice locale din Cernavodă.

Potrivit viceprimarului Șerif Cîrjali, perioada de execuție a întregului proiect este de trei luni. Astfel, în această vară, copiii, dar și părinții și bunicii din mai multe cartiere din Cernavodă vor avea parte de noi spații de recreere în aer liber.

Celor care afirmă că Primăria s-a apucat să facă investiții în pragul alegerilor, viceprimarul Șerif Cîrjali le transmite, de asemenea, un mesaj:

„Noi din 2016 suntem în campanie electorală. Noi din 2016 muncim și, dacă ținem cont că alegerile erau programate să se desfășoare în septembrie, noi și acum muncim, nu doar în prag de alegeri. Noi ne continuăm treaba, cu toate cu unii sunt răutăcioși și afirmă că doar în campanie încep să se miște lucrurile. Din punctul meu de vedere, doar cei răităcioși pot spune chestiunea aceasta, pentru că cetățenii au văzut, din 2016 încoace, cum am transformat orașul”.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*