FOTO VIDEO Primăria Cernavodă a reluat asfaltarea străzilor din oraș. Viceprimarul Șerif Cârjali: “Sperăm ca anul ăsta să terminăm toate străzile”

Primăria Cernavodă continuă asfaltările în oraș. FOTO Ctnews.ro

Orașul Cernavodă se află în ample lucrări de asfaltare și reabilitare de străzi. Vremea frumoasă le permite muncitorilor să iasă pe teren și să se apuce de treabă, astfel că, 60 de străzi vor trece printr-un proces de modernizare și de înlocuire a covorului asfaltic deteriorat.

”Intr-adevăr am pornit un program de reabilitare străzi în valoare de 6.700.000 lei, am început pentru că anul trecut am rămas la strada respectivă, vom continua toate străzile. Suntem acum la străzile Victor Babeș și Horia. Vom continua în funcție de timp, noi avem un contract de 6 luni, zic că vom asfalta toate străzile”, a spus viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Infrastructura rutieră reprezintă o prioritate pentru administrația locală a orașului Cernavodă, iar fondurile pentru reabilitarea străzilor au fost alocate de la bugetul local. Prin demararea acestui proiect, primarul Liviu Negoiță își dorește să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor și să aducă traficul auto la standarde europene.

”Lucrări sunt de întreținere se fac, se ia stratul de uzură, se pune un alt strat de cinci centimetri de asfalt. Sperăm ca anul ăsta să terminăm toate străzile. În total sunt 60 de străzi, nu sunt străzi întregi mai sunt și bucăți de carosabil care nu s-au terminat și le vom face și pe acelea”, a mai spus viceprimarul.

Lipsa în timp a unei întrețineri optime și factorii meteorologici au condus la accentuarea stării de degradare a carosabilului. Pentru evitarea deteriorării excesive a drumurilor este necesară executarea lucrărilor de reabilitare prin aducerea străzilor și trotuarelor la o stare normală, care să garanteze atât siguranța, cât și confortul pietonilor și a participanților la trafic.

La Cernavodă, programul de reabilitare și modernizare carosabil înseamnă înlăturarea stratului de uzură, rașchetat asfaltul deteriorat și pus un nou strat de covor asfaltic de cinci centimetri. Jurnaliștii Constanța News l-au găsit pe tehnicianul de drumuri pe strada Victor Babeș, iar acesta a dat mai multe detalii tehnice despre lucrările pe care muncitorii le fac și cu ce utilaje se intervine.

”Executăm lucrări de frezare și asfaltare, reparații la străzi. Sunt utilaje: freză de asfalt cu cisternă de apă ca să nu producem praf, apoi la faza de asfaltare avem două finisoare mari, unul chiar nou ne-a venit acum, stația de asfalt a noastră proprie care este la câțiva kilometri de lucrări, autocamioane pentru trasport, cilindri compactori. Avem tot ce ne trebuie și suntem pregătiți pentru a executa lucrările”, a precizat tehnicianul de drumuri din Cernavodă, George Dumitrache.

La licitația publică privind acest proiect s-au înscris mai multe firme, însă cea câștigătoare s-a dovedit a fi o societate din Cernavodă, iar viceprimarul Șerif Cîrjali spune că acest lucru este de bun augur, firma având stația de asfalt în localitate, lucrările se vor efectua mai repede.

”A fost o licitație lungă, au venit mai mute firme, din fericire a câștigat o firmă din Cernavodă. Este o firmă care are stația de asfalt aici în Cernavodă și colaborăm foarte bine. Știți că nu se poate să avantajăm pe nimeni, a fost o licitație publică, s-au înscris mai multe firme. Bucuria este că putem să facem în șase luni tot ce ne-am propus pentru că stația de asfalt fiind aici în Cernavodă se mișcă foarte repede”, a adăugat Șerif Cîrjali.

Pe lângă cele 60 de străzi incluse în acest program se vor reabilita și moderniza mai multe alei de acces și trotuarele de pe străzile: PT19, Crișan, Victoriei, Malinului, Liliacului. Și parcările din următoarele cartiere vor trece printr-un proces de transformare: bl D2 Trust, strada Liliacului, A. Iancu, Plantației și Pinului. Lucrările au început în luna iulie și conform graficului termenul de finalizare este sfârșitul acestui an.

”Noi sperăm să terminăm în cinci luni, dar acum în funcție și de vreme cum ne permite să putem executa lucrările de asfaltare. Frezarea nu e nicio problemă se poate executa chiar dacă plouă dar partea de asfaltare în funcție și de vreme”, a mai spus tehnicianul de drumuri, George Dumitrache.

Dorința administrației locale de a moderniza toate străzile din orașul Cernavodă este mare. Pe lângă cele 60 de străzi la care se fac lucrări de întreținere din bugetul propriu, au fost accesate fonduri pentru două proiecte.

”Acum mai avem și o altă licitație pentru Sant Sebastian, Surlei, Energiei și Călărași pe care le vom face pe investiții. Acum avem tot așa o procedură pentru strada Medgidiei cu drumul de centură. Am dori ca anul acesta să asfaltăm absolut tot, acelea sunt pe investiții și sunt mai de durată”, a precizat viceprimarul.

După ce toate străzile din cele trei proiecte aflate în implementare vor fi reabilitate, infrastructura rutieră din orașul Cernavodă se va ridica la standarde europene. Administrația locală de aici a reușit mereu să atragă fonduri din diferite surse de finanțare și să le asigure atât cetățenilor, cât și turiștilor care acostează în portul Cernavodă, un stil de viață mai bun.

În Cernavodă se fac investiții pe toate palierele: se reabilitează scările din oraș, locurile de joacă au fost modernizate și nu în ultimul rând, cel mai frumos parc din județul Constanța va fi gata într-o lună. Parcului Via Verde nu-i va lipsi nimic, va avea spațiu verde, un loc de joacă special amenajat, piste de biciclete, locuri pentru sport, relaxare și nu în ultimul rând, parcul va dispune de un cinematograf în aer liber unde cernăvodenii vor putea viziona cele mai îndrăgite producții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*