FOTO VIDEO Primăria Cernavodă a început lucrările pentru trei noi locuri de joacă și de recreere în oraș  

Primăria Cernavodă face noi locuri de joacă în oraș. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cernavodă continuă proiectele de îmbunătățire a calității vieții în comunitate și a decis să realizeze trei locuri de joacă și de recreere pentru cetățenii de toate vârstele. Investiția se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei pentru toate cele trei locuri de joacă.

Viceprimarul din Cernavodă, Șerif Cîrjali, a spus pentru CTnews unde vor fi aceste noi locuri de joacă.

“S-au scos la licitație trei loturi pentru locuri de joacă. Lotul 1 este pe strada Medgidiei, în suprafață de 500 de metri pătrați, lotul 2 este pe 24 ianuarie, tot 500 de metri pătrați și cel mai mare, în Cartierul Scriitorilor, este de 2500 de metri pătrați. Aici este un loc mai generos pentru recreere”, a explicat viceprimarul din Cernavodă.

Aceste proiecte de realizare a locurilor de joacă vin ca răspuns la nevoile comunității și la dorința de a crea spații sigure și pline de viață pentru oameni de toate vârstele. Șerif Cîrjali a mai spus că în zona din cartierul Scriitorilor fusese în trecut un loc de joacă, dar din acesta nu mai rămăsese nimic.

“Aici a fost cu foarte mulți ani în urmă, un loc de joacă, un loc de joacă care a îmbătrânit și nu mai rămăsese nimic. Când am preluat noi nu mai era nimic pe acest acest teren. Aici vor fi două foișoare pentru cei din zonă, să vină să se recreeze. Avem o zonă de fitness pentru tineri, dar și pentru bătrâni, bineînțeles, să poată să-și antreneze toate tipurile de de mușchi. Și avem și o zonă pentru copii, începând de la doi ani până la 12 ani, pentru a se recrea. Aici va fi un loc generos, cu alei cu loc pentru relaxare, foișoare, pentru fitness. Deci va fi o zonă foarte frumoasă din acest cartier,” a declarat Șerif Cîrjali.

Viceprimarul a mai afirmat la cât se ridică costul acestor lucrări.

“Un consilier se uita la proiectele care le vom face și se mira că sunt sume mari. Toate sumele sunt scoase de către proiectant. Adică el face un studiu, se uită cât costă locurile de joacă, cât costă pavela și așa face un cost. Lucrarea se va scoate la licitație, deci nu se va da nimănui încredințare directă. Aici era suma de 1,8 milionae, s-a venit cu 1,2 milioane. De exemplu, constructorul de aici are fabrică de betoane, normal că poate să vină cu costuri mai mici. Lucrează el și cu încă trei din familie. Adică și-a făcut un calcul și, bineînțeles, se vede că se lucrează. Suntem mulțumiți de cum se lucrează. Perioada este de trei luni de zile. Același constructor a luat aici și pe 24 Ianuarie. Și acolo au început să se miște lucrurile. Și mai este o firmă din Brașov care a luat lotul 1, care este pe strada Medgidiei. Și acolo a fost o valoare de 200.000 și s-a venit cu 170.000. Lotul de pe 24 Ianuarie a fost de 400.000 și a venit cu 360.000”, a menționat Șerif Cîrjali.  

Aceste proiecte reprezintă promisiunea îndeplinirii unui angajament luat în campania electorală de către primarul orașului.

“Noi când am venit în campanie ni s-a spus dacă nu se întâmplă nimic cu acest loc. Domnul primar a promis și acum se realizează. S-a promis că se vor face peste tot, în toate cartierele, locuri de joacă, că toată lumea era invidioasă, de ce faci doar pe strada Medgidiei, lângă campus? După care l-am făcut pe cel de lângă GMB, la fel, de ce tu faci numai acolo? În fiecare cartier vom face locuri de joacă, zonă de fitness, să poată se se recreeze și tineri și bătrâni,” a spus viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*