VIDEO Zeci de pompieri intervin pentru lichidarea unui incendiu la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. UPDATE: La misiunea de stingere a fost alocată și o autospecială transport roboți. UPDATE 2: A fost dezactivat planul roșu de intervenție

UPDATE 3

La acest moment, incendiul de la Rafinăria Petromidia nu se mai manifestă cu flacăra, astfel că autoritățile au decis dezactivarea planului roșu de intervenție.

Întrucât poate exista riscul de reaprindere a incendiului, personalul tehnic al obiectivului acționează pentru golirea instalației, iar forțele de intervenție continuă acțiunile de răcire.

Misiunea este în dinamică.

UPDATE 2

Un subofițer ISU a prezentat un traumatism la unul dintre membrele inferioare și a fost transportat la spital. De asemenea, un pompier din cadrul combinatului Petromidia a acuzat dureri la membrele inferioare, dar a refuzat transportul la unitatea sanitară.

UPDATE

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că la misiunea de stingere a incendiuui de la Petromidia a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov. Acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative in misiuni complexe.

Autospecialele au in componență patru roboți – doi cu motoare electrice și doi cu motoare termice, și sunt destinate intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise – contaminate chimic, biologic și nuclear, cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere/împingere, tractare/remorcare.

 

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri, 21 iunie, la instalația de distilare a motorinei de la Rafinăria Petromidia, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, al județului Constanța, la fața locului au fost mobilizate nouă autospeciale de stingere, două autoscări, cinci echipaj SMURD și trei din cadrul SAJ.

Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

În plus, pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele  din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv două din județul Călărași, două din județul Ialomița, una din județul Tulcea și patru de la ISU București-Ilfov.

Deocamdată nu se cunoaște dacă există victime la fața locului, misiunea pompierilor fiind în dinamică.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*