La aproape un an și jumătate de la incendiul care a curmat viața a 12 persoane, primarul Vergil Chițac se laudă pe Facebook că urmează să consolideze și modernizeze Spitalul Municipal

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. FOTO IGSU

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (Spitalul Municipal) Constanţa, afectat în luna octombrie a anului 2021 de un incendiu care a curmat viața a 12 persoane, urmează să fie reabilitat și modernizat cu fonduri de la PNRR. Unitatea sanitară a devenit doar parțial operațională, la jumătate anului trecut, funcționând la mai puțin de un sfert din capacitate.

„Sunt încântat să vă anunț că amplul proces de renovare și modernizare a clădirilor publice din Constanța cunoaște o nouă etapă foarte importantă. Joi am semnat alte cinci contracte de finanțare pentru renovarea și reabilitarea energetică a unor clădiri extrem de importante din orașul nostru, printre care și Spitalul Municipal, care urmează a fi consolidat și renovat cu aproximativ 27,8 milioane de lei (cu TVA, bani proveniți prin PNRR, componenta 5 – Valul renovării)”, a anunțat primarul Constanței pe pagina personală de Facebook.

În aceeași postare, el menționează că același tip de lucrări, care vor dispune de o finanțare în valoare de aproximativ șapte milioane de lei (cu TVA, bani proveniți prin PNRR, componenta 5 – Valul renovării), vor avea loc și la Casa Căsătoriilor. Mai mult decât atât, tot prin PNRR a fost semnată finanțarea și pentru lucrările de reabilitare energetică pentru Liceul Teoretic „Lucian Blaga” – aproximativ 20,3 milioane de lei cu TVA, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” – 10,3 milioane de lei cu TVA, și Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” – șase milioane de lei, cu TVA.

„Vă reamintesc că, în acest moment, mai multe clădiri-simbol ale Constanței se află în proces de reabilitare și modernizare, dintre care amintesc: reabilitarea și consolidarea fostului Palat al Navigației – Casa Embiricos, care se va transforma într-un incubator de afaceri modern – renovarea costă 12,5 milioane de lei fără TVA, bani europeni, renovarea și consolidarea Teatrului de Stat Fantasio, începută în 2021, reabilitarea, dotarea și renovarea completă a Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”, a mai amintit edilul Constanței.

El a mai precizat că pe lângă acestea, în luna decembrie și la începutul acestui an a mai semnat contractele de finanțare pentru renovarea și reabilitarea energetică a următoarelor clădiri:

  • Liceul Tomis (ateliere și cantină) – 11,3 milioane de lei;
  • Grădinița nr. 45 – 1,8 milioane de lei;
  • Grădinița nr. 53 – 6,2 milioane de lei.
  • Colegiul Național Mihai Eminescu – 19,8 milioane de lei
  • Școala Gimnazială nr. 14, Palazu Mare – 6,7 milioane de lei
  • Școala Gimnazială nr. 37 – 4,8 milioane de lei
  • Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea – 6,2 milioane de lei
  • Școala Gimnazială nr. 7 Remus Opreanu – 4,9 milioane de lei
  • Școala Gimnazială nr. 23 Constantin Brâncoveanu – 10,6 milioane de lei
  • Grădinița cu Program Prelungit Căsuța cu Turtă Dulce – 1,8 milioane de lei
  • Grădinița cu Program Prelungit Lumea Copiilor – 2 milioane de lei
  • Grădinița cu Program Prelungit Steluțele Mării – 14,6 milioane de lei
  • Blocurile K11, K12 (zona Badea Cârțan) – 3,6 milioane de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*