FOTO VIDEO Primăria Aliman achiziționează 280 de tablete pentru elevii celor trei școli. Fondurile pentru aceste tablete provin din bugetul local

Primăria Aliman. FOTO Paul Alexe

Creșterea gradului de infectare cu noul coronavirus, la nivel național, a adus și noi restricții și măsuri ce au drept scop scăderea incidenței infectării cu Covid 19, printre acestea numărându-se și obligativitatea trecerii la scenariul roșu de învățământ, cel al școlii exclusiv online. Acest lucru are darul de a complica lucrurile, în special în localitățile mici, precum comuna constănțeană Aliman.

Este o perioadă complicată, nu numai pentru noi, pentru întreaga lume. Raportându-ne la comuna Aliman, măsurile luate de administrația publică locală au fost destul de stricte, iar în acest moment nu avem niciun caz de infectare cu noul coronavirus pe raza comunei. Am avut, pe timpul verii, trei persoane confirmate pozitiv la testul cu Covid 19, au fost internate în spital și au trecut cu bine peste perioada de izolare, a declarat primarul George Nicola, pentru Constanța NEWS.

În ceea ce privește actul educațional, am avut grijă să asigurăm dezinfectanții necesari, măștile de protecție necesare copiilor și cadrelor didactice, am impus o distanțare fizică în rândul elevilor, fiind pus cîte un elev în fiecare bancă, iar băncile au fost depărtate una de cealaltă, am luat toate măsurile necesare pentru a împiedica apariția și răspândirea acestui virus în rândul copiilor noștri. Astfel, de la începutul noului an școlar, nu am înregistrat niciun caz de infectare în școlile noastre, a explicat primarul constănțean.  

Deși nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus la nivelul comunei, s-a luat măsura trecerii cursurilor în online la cele trei școli din comună, în conformitate cu reglementările luate la nivel național. Pentru ca actul educațional să nu aibă de suferit, administrația publică locală a luat decizia de a demara achiziționarea a 280 de tablete.

De două zile am trecut în scenariul roșu, învățământ online, conform prevederilor ultimei ordonanțe de urgență. Suntem în curs de achiziționare a 280 de tablete, bani de la bugetul local și întocmim actele necesare pentru acest proiect pentru ca, mai târziu, după achiziționare, să putem deconta de la Uniunea Europeană, a declarat George Nicola.

De altfel, încă de la preluarea primului mandat de primar, în 2016, asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea actului educațional constituie o preocupare permanentă pentru George Nicola și pentru consilierii locali ai comunei.

De patru ani și jumătate, de când sunt primar al comunei Aliman, am considerat prioritar pentru comuna noastră asigurarea unor condiții optime de învîțământ și, în fiecare an, am intervenit pentru reabilitarea și modernizarea celor trei școli din comună.

Și anul acesta am investit o importantă sumă de bani în reabilitarea celor trei școli, lucrări ce au constat în zugrăveli exterioare și interioare, am reamenajat terenul de sport de la școala generală din satul Dunăreni, am modernizat toaletele, unde avem o problemă, în sensul că toate clasele primare din cele trei școli dispun de toalete interioare, dar nu și elevii de la clasele 5-8, dar și aceste toalete exterioare au fost modernizate.

Este o situație provizorie, fiind întocmit proiectul tehnic de construire de toalete interioare pentru toate școlile din comuna noastră, a punctat primarul localității aflate în apropiere de Dunăre.

În comuna constănțeană Aliman, sunt cuprinși în procesul de învățământ 410 elevi, care învață în cele trei școli de pe teritoriul unității administrativ-teritoriale: Școala gimnazială Dan Spătaru din Aliman, Școala cu clase primare I-IV din Vlahii și Școala gimnazială din Dunăreni. Totodată, recent, în cadrul consiliului local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei școli noi în Aliman, fiind depusă documentația necesară la Compania Națională de Investiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*