FOTO VIDEO Președintele Klaus Iohannis: “Începând cu această săptămână, am trecut la faza în care orice român se poate vaccina, fără preaviz, fără înscriere pe platformă. Vaccinarea rămâne singura speranță de a scăpa de pandemie și a reveni la o viață normală”

Președintele Klaus Iohannis a vizitat centrul de vaccinare de la Spitalul Militar Constanța. FOTO Paul Alexe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România intră, din această săptămână, într-o nouă etapă în lupta cu pandemia de COVID-19 provocată de coronavirus.

Am intrat, realmente, într-o fază nouă cu vaccinarea, avem maratoane de vaccinare, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot pur și simplu prezenta și se vaccinează. Am renunțat, practic, la toată birocrația și începând din această săptămână toate centrele de vaccinare din toate localitățile, din toată țara, sunt deschise pentru vaccinare, fără preaviz, fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă, oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Prezent la Constanța, unde a vizitat centrul de vaccinare de la Spitalul Militar, șeful statului a declarat că România stă extraordinar de bine cu campania de vaccinare, ajungând la un număr de o sută de mii de vaccinări zilnice.

Suntem într-o situație foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă. România stă extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare și urmează noi și noi acțiuni, sunt planificate centre cu prezență non-stop, sunt planificate maratoane de vaccinare, toate centrele vor fi deschise. Am aflat, de la domnul colonel doctor Valeriu Gheorghiță, că astăzi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o zi și vom ține ritmul, iar dacă este nevoie îl vom crește, în așa fel încât în cel mai scurt timp un număr mare de cetățeni români, și cei rezidenți aici, să poată fi vaccinați, a mai spus șeful statului.  

Klaus Iohannis s-a arătat plăcut impresionat de modul în care a fost organizat centrul de vaccinare de la Spitalul Militar Constanța, unde timp de o săptămână, între 4 și 11 mai, are loc Maratonul Vaccinării. În această perioadă, non-stop, la orice oră din zi sau din noapte, orice cetățean român, rezident în municipiul de la malul mării sau în orice altă localitate din țară, poate veni să se vaccineze fără nicio programare prealabilă.

Am vizitat centrul de vaccinare de la Spitalul Militar și pot spune că sunt foarte plăcut impresionat. Este organizat impecabil, cu toate că este în condiții de container, deci un centru improvizat. Am aflat că ieri și astăzi s-au vaccinat deja peste 500 de persoane, din Constanța. Este un lucru excelent, a spus președintele.

Totuși, Klaus Iohannis avertizează că lupta cu pandemia este departe de a fi câștigată, chiar dacă evoluția din ultima perioadă este încurajatoare. În acest sens, președintele și-a reînnoit apelul către români de a merge la vaccinare, aceasta fiind singura speranță de a reveni la o viață normală.

“Este evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt, pe zi ce trece, mai bune. Avem mai puține persoane nou infectate, mai puține persoane la terapie intensivă, avem mai puține decese și sper să scăpăm cât mai repede de acestea, însă nu vreau să ne amăgim singuri. Pandemia nu a dispărut, virusul este în societate. Este foarte clar că până când avem un număr foarte mare de români vaccinați trebuie să respectăm în continuare restricțiile. Reiau apelul meu: haideți să ne vaccinăm ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult. Vă invit pe toți să mergeți să vă vaccinați!, a încheiat președintele României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*