FOTO VIDEO Pregătirile pentru 1 Decembrie au paralizat circulația în centrul orașului și pe străzile din jur

Autovehiculele de luptă au defilat pe bulevardul Tomis

Anul acesta, autoritățile locale au decis ca parada de 1 Decembrie să se facă pe bulevardul Tomis și nu în Piața Ovidiu ca până acum. Pentru repetiții, bulevardul Tomis a fost închis încă de dimineață, ceea ce a dat traficul rutier peste cap.

 

 

Autospeciale ale armatei, jandarmeriei, ISU, militari au luat cu asalt încă de dimineață bulevardul Tomis începând din zona Capitol. S-au aliniat și au așteptat semnalul pentru începerea repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.  Pentru a se putea face această demonstrație, autoritățile au decis să închidă circulația pe străzile adiacente și o serie de alte restricții au fost aplicate:

– începând cu ora 18:00 se va interzice accesul şi staționarea autovehiculelor în parcarea din zona Sălii Sporturilor (cu excepția autovehiculelor cu circulație prioritară – ambulanță, poliție, jandarmerie s.a.) precum şi în parcarea aflată pe B-dul Tomis, tronsonul cuprins între Sala Sporturilor şi B-dul Ferdinand (restricție impusă inclusiv maşinilor de aprovizionare cu marfă a magazinelor/restaurantelor din zonă).

De asemenea, în ziua de vineri – 1 decembrie  în intervalul orar 07:30-12:00 – se restricționează circulația pe B-dul Tomis, tronsonul cuprins între zona Capitol (intersecția B-dului Tomis cu B-dul Mamaia) şi B-dul Ferdinand, fără însă a restricționa circulația pe B-dul Ferdinand a autobuzelor aparținând RATC. Acestea vor staționa la intersecția B-dului Ferdinand cu B-dul Tomis în perioada defilării plutoanelor.

Totodată, străzile cu care se intersectează B-dul Tomis, respectiv str. Cuza Vodă, str. Ştefan cel Mare, str. Constantin Brătescu, str. Sarmisegetuza, str. Dacia și str. Decebal, str. Tudor Vladimirescu vor fi închise circulației.

Restricțiile de circulație menționate pentru data de 1 decembrie se vor aplica şi în data de 28 noiembrie când va avea loc repetiția generală.

Majoritatea constănțenilor nu au luat în calcul când au plecat dimineața de acasă către serviciu sau să își ducă copiii la școală, că din cauza restricțiilor din centru vor fi afectate și străzile adiacente, mulți reușind să parcurgă 5 metri în 10 minute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*