FOTO VIDEO Cod Portocaliu la Constanța: zeci de apeluri ce sesizează gospodarii sau case inundate, ori localități fără apă potabilă sau energie electrică

Cod Portocaliu la Constanța FOTO RAJDP Constanța

De la intrarea în vigoare a Codului Portocaliu, prin SNUAU 112, s-au primit zeci de apeluri ce sesizează gospodarii sau case inundate dar și copaci căzuți pe carosabil.

S-au anunțat autoritățile locale dar și echipaje de pompieri care acționează pe raza localităților Palazu Mic și Cerchezu.

De asemenea, potrivit Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, în urma cantităților mari de precipitații din această dimineață au apărut probleme pe mai multe sectoare de drumuri. Astfel, au fost inundate:

  • DJ 391 Cerchezu
  • DJ 226 intrare în Corbu și Nuntași
  • DJ 392 General Scărișoreanu și Plopeni
  • DJ 228 Culmea – copac cazut pe DJ 228, între Culmea Nord și Culmea

„Utilajele acționează pentru curățirea drumului de aluviuni. Nu au fost accidente”, a precizat Lucian Lungoci, administratorul special al RAJDP Constanța.


Totodată, din cauza instabilității atmosferice și a rafalelor de vânt, luni, 26 octombrie, începând cu ora 08.00, mai multe stații de pompare au înregistrat variații și căderi de tensiune. Prin urmare, la ora actuală, la nivelul județului Constanța, nu se poate furniza apă potabilă ca urmare a lipsei de energie electrică în localitățile Topraisar, Cobadin, Viișoara și Valu lui Traian.

Potrivit RAJA Constanța, ca urmare a atenționărilor meteo de precipitații abundente pentru anumite zone din județul Constanța, la nivelul societății s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, fiind constituite mai multe echipe de intervenție dotate cu utilajele necesare – wome, vidanje și pompe de mare putere.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și asigurăm toți consumatorii afectați de lipsa apei din cauza disfuncționalităților de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, că lucrătorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apă la parametri normali, imediat ce vor fi rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei electrice. Totodată, facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924”, au precizat reprezentanții RAJA SA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*