FOTO VIDEO Polițiștii constănțeni au reacționat după ce unui câine i-au fost tăiate cu cruzime urechile și coada, iar un altul a fost bătut pe stradă

Câinelui i-au fost tăiate urechile și coada. FOTO Facebook

Două fapte de violență asupra animalelor au fost reclamate în polițiștilor constănțeni în zilele de 23 și 24 aprilie. Este vorba de un bărbat care și-a bătut câinele pe stradă, și de o persoană necunoscută care a tăiat urechile și coada unui câine comunitar.

Pentru că nu și-a ascultat stăpânul pe stradă, un câine a fost bătut de acesta cu picioarele. În imaginile surprinse de o localnică din Valu lui Traian se vede cum, un tânăr, care probabil deja îi aplicase o corecție fizică câinelui își ceartă câinele, iar după ce acesta speriat, se întinde pe spate, îl lovește cu piciorul în cap. Fapta a fost reclamată la poliție, iar stăpânul câinelui a fost identificat și sancționat contravențional cu cuma de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor legale ale Legii 205/2004, art. 14 și OUG 55/2002, art. 6. Mai exact, pentru că nu i-a pus botniță câinelui și pentru că avea obligația să aibă grijă de el si sa nu ii provoace traume psihice sau fizice.

În localitatea Pecineaga, o persoană neidentificată încă, a prins un câine care trăia pe stradă dar era îngrijit și hrănit de localnici și i-a tăiat urechile și coada. Animalul a fost găsit plin de sânge de una din persoanele care îl hrănea și a depus plângere la poliție. A fost deschis un dosar de cercetare penală pentru „maltratarea sau schingiurea animalelor“.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*