FOTO VIDEO Poliția Locală Constanța a dat amenzi mai multe în 2022 decât în 2021 deși a avut mai puțini angajați. Șeful Poliției Locale spune că numărul reclamațiilor este în scădere

Ionuț Dumitru, șeful Poliției Local Constanța. FOTO Mitică Raftu

Poliția Locală Constanța a aplicat în 2022 mai multe amenzi decât în 2021, ajungând la peste 61.000 de sancțiuni de la aproape 47.000 deși a avut mai puțini angajați. Șeful Poliției Locale Constanța, Ionuț Dumitru, spune că sunt reclamații la adresa polițiștilor locali făcute de cetățeni, dar că acestea sunt în scădere.

Ionuț Dumitru a fost prezent în data de 12 ianuarie, într-o conferință de presă, unde a prezentat un bilanț al Poliției Locale Constanța.

“În anul 2022 au fost aplicate pe tot palierul de atribuții 61.322 de sancțiuni în valoare de 24,9 milioane de lei comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021 când au fost aplicate 46.911 sancțiuni, în valoare de 22,6 milioane de lei. De aici rezultă o diferență procentuală de 30,72% la numărul total de sancțiuni și de 9,56% la cuantumul acestor sancțiuni. De menționat este faptul că aceste rezultate au fost obținute cu mai puțini polițiști locali față de anul 2021”, a spus Ionuț Dumitru.

El spune că sunt reclamații la adresa polițiștilor locali, iar unii dintre aceștia au primit sancțiuni disciplinare.

“Reclamații la adresa polițiștilor locali au existat, o parte din ele au fost soluționate de către Comisia de Disciplină. Au fost date și soluții în sensul în care anumiți polițiști locali au primit anumite sancțiuni disciplinare, dar este menționat faptul că există o scădere a acestor reclamații, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a mai declarat șeful Poliției Locale.

Ionuț Dumitru s-a referit și la situația recentă în care mașina unor persoane cu dizabilități a fost ridicată de pe un loc destinat persoanelor cu handicap, aflat în parcarea unui complex comercial pentru că nu aveau permis necesar în parbrizul autoturismului. El susține că legea în cazul respectiv nu a fost încălcat și că o anchetă internă este în desfășurare.

“Legea în situația respectivă nu a fost încălcată. Din păcate, este regretabil și este regretabilă manieră în care lucrurile s-au derulat ulterior, dar am luat acest caz ca un exemplu din care avem de învățat. Am avut discuții cu întregul personal al Direcției Poliției Locale, s-au prelucrat anumite aspecte cu privire la gestionarea în mod diferit a fiecărei spețe în parte și sperăm, facem eforturi în continuare ca aceste incidente să nu mai aibă loc. Este un incident regretabil. În acest moment ancheta noastră internă nu este finalizată. Există și plângere adresată unor altor structuri care trebuie să cerceteze în consecință”, a declarat șeful Poliției Locale.

City – managerul din cadrul Primăriei Constanța, Felicia Ovanesian, a explicat că bani dați de familia respectivă pentru ridicarea mașinii nu pot fi recuperați.

“Din punct de vedere juridic și legal suma de 570 de lei reprezintă echivalentul prestației societății care a ridicat mașina și a transportat-o. Este prețul pe care îl primește pentru asemenea servicii. Suma ar trebui restituită tot de către respectiva societate – Confort Urban. Toate sumele astea, că e vorba de o amendă contravențională, care nu a fost aplicată, a fost aplicat un avertisment, că e vorba de 570 de lei, echivalentul prestației Confort Urban de ridicare și transport a autoturismului, reprezintă bani publici. Deci, independent de orice culpă, dacă va fi constatată, a polițistului local, e vorba de bani publici care nu pot fi restituiți pentru simplul motiv că vom constata eventual că….Legea a fost respectată, în opinia mea cel puțin, juridică, de profesionist în materia dreptului. Legea a fost respectată”, a mai spus Felicia Ovanesian.

Ea nu a dorit să comenteze atitudiunea polițiștului local care a acționat în acel caz.

“Despre atitudinea polițistului local, dați-mi voie să nu comentez în acest moment pentru că polițistul face obiectul unei cercetări administrative, disciplinare, iar orice opinie exprimată de către un decident din cadrul Primăriei municipiului Constanța poate influența maniera de desfășurare a cercetării disciplinare. Și nu este corect. Promit că am să-mi exprim cât de poate de franc opinia cu privire la atitudinea polițistului local imediat ce este finalizată cercetarea și indiferent de rezultatul ei”, a mai afirmat Felicia Ovanesian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*