FOTO VIDEO Petrecere dedicată femeilor din Cumpăna. Mariana Gâju:”Ne bucurăm că suntem din nou împreună după o pauză de doi ani”

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Cu blândețea ei, cu generozitatea și capacitatea ei incomensurabilă de a răspândi iubire, femeia reușește, de multe ori, să schimbe totul în jurul său în bine; să țină familia unită, să își educe copiii, iar aceste două lucruri constituie baza unei comunități unite și prospere. Pentru a celebra aceste calități ale femeii, Primăria Cumpăna a organizat duminică, 5 martie, la restaurantul Zorile din Constanța, un eveniment de socializare dedicat Femeii de la Cumpăna. Câteva sute de femei, de toate vârstele, s-au reunit sub cupola elegantă a localului de pe malul mării pentru a socializa și pentru a celebra feminitatea.

„Primăvara este în depline drepturi astăzi, pe data de 5 martie și unde putea fi mai frumos decât pe țărmul Mării Negre care, pe noi, constănțenii, ne bucură, ne definește și aduce cea mai mare bogăție și bucurie”, a punctat gazda evenimentului, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

În atmosfera de bucurie și relaxare pe care a dorit să le-o ofere femeilor de la Cumpăna, primarul comunei Cumpăna a avut și un mesaj pentru cele care, un an întreg, zi și noapte, sunt devotate vieții de familie, activităților de la locul de muncă, dar și eforturilor necesare vieții prospere în interiorul comunității, ca a doua familie.

„Vă imaginați că aici mă aflu în sânul familiei Cumpăna, familia mea este Cumpăna, locuitorii comunei Cumpăna sunt reprezentați astăzi de doamne, domnișoare și nu numai. Prietenele comunei Cumpăna care, indiferent de profilul activității, au fost alături de noi și de aceea, de la nivelul județului Constanța, al municipiului Constanța avem doamne care vin din educație, din sănătate, din sport, din cultură, oameni care vin din toate domeniile de activitate și care se regăsesc, își găsesc liniștea, pacea, dar mai mult decât atât, simt cu adevărat prietenia noastră, a cumpănencelor.

Tocmai de aceea, mesajul meu pentru cumpănence, pentru prietenele noastre, pentru toate femeile este acela de a le dori din tot sufletul sănătate. De a le dori din tot sufletul să aibă pace în sânul familiei dumnealor, să aibă bucurii, iar dorințele pe care fiecare și le-a pus la începutul acestui an, 2023, să li se îndeplinească. Este firesc să ne bucure că suntem din nou împreună după lipsa de doi ani a astfel de activități, care este dedicată, în exclusivitate, femeii. Femeia, cea care, cu sufletul bun, cu dragostea sa, reușește să dăruiască iubire, reușește să primească dragostea, dar să o și dăruiască cu aceeași tărie, cu același respect și cu oamenie”, a dorit să transmită primarul Mariana Gâju.

Doamnele care au dat curs invitației de a sărbători Ziua Internațională a Femeii într-un cadru festiv larg, li se putea citi lejer bucuria pe față, iar câteva dintre ele ne-au împărtășit și impresiile lor, din miezul evenimentului.

„Ne aflăm aici într-o zi specială, este Ziua Femeii, ne-am întâlnit aici, colege de serviciu, prietene, ne-am întâlnit să serbăm și să simțim că suntem femei, că suntem aniversate și că suntem iubite”, a afirmat una dintre doamne.

Reuniunea organizată pentru reprezentantele aceleiași comunități a fost și oportunitatea de care doamnele și domnișoarele din Cumpăna simțeau acut nevoia pentru a se reconecta unele cu celelalte, de a-și revedea prietenele, de a-și face altele noi, dar și de a-și împărtăși reciproc diverse experiențe, pe care, în tumultul cotidianului, nu ar fi avut timpul necesar să le disece.

„La mulți ani doamnelor, domnișoarelor! Este un eveniment minunat. Este organizat doar cu doamne și de doamne. Suntem onorate să fim alături unele de celelalte. Ne cunoaștem, ne sprijinim, ne apreciem, iar într-un final, doamna este un om minunat, ne-a unit pe toate, din toate domeniile. Nu cred că am fi putut să facem o alegere mai bună decât ziua noastră să ne întâlnim, să împărtășim din viața noastră o grămadă de întâmplări, pentru că nu avem timp, serviciul ne ocupă majoritatea timpului și cred că este un lucru minunat ce se întâmplă astăzi”, consideră o altă doamnă.

„Ne bucurăm de această oportunitatea de a fi împreună. Toate doamnele și domnișoarele din comuna Cumpăna au fost invitate și este o bucurie, este un moment minunat de a socializa, de a face noi cunoștințe. Ne bucurăm că, după doi ani de pandemie, puteam avea parte din nou de această atmosferă și chiar era nevoie de un astfel de moment, pentru că deși avem o comunitate mică, este o comunitate unită și cu siguranță vom prospera în viitor. Sperăm ca la anul să fim și mai multe și să ne simțim și mai bine”, spune o altă membră a comunității comunei Cumpăna, participantă la evenimentul de socializare.

Primarul de la Cumpăna a dorit să aibă alături de sine, dar și în mijlocul comunității de femei care reprezintă comuna pe care a fost desemnată să o administreze, pe cea pe care o consideră mentorul său: campioana olimpică și sportiva de mare excepție, Elena Frâncu, omul care a readus sportul și pasiunea pentru performanță în sânul comunității de tineri de la Cumpăna, după cum s-a exprimat primarul Mariana Gâju.

„Vreau să vă spun un secret: am aparținut, aparțin și voi aparține Constanței. Vă iubesc doamnelor, sincer. Pe multe de aici din sală, salutându-vă, mi-am dat seama că suntem prietene și prin dumneavoastră vreau să îi mulțumesc Marianei Gâju. Mariana ne demonstrează că aici, la București, la Barcelona sau la Bruxelles, că femeile din România sunt puternice. La mulți ani”, a transmis Elena Frâncu.

Pentru că ne aflăm în luna cadourilor făcute femeilor, șefa administrației publice locale de la Cumpăna a ținut să își răsplătească cele mai fidele colaboratoare și, în general, pe femeile al căror aport s-a făcut vizibil în dezvoltarea localității, cu un dar special: două cărți care poartă semnătura prozatoarei, traducătoarei, dramaturgului și profesorului universitar Cristina Tamaș, decanul Facultății de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Surpriza a fost dublată de prezența autoarei la eveniment.

„Și eu mă simt aparținând acestui spațiu, al mării, mă simt și aparținând comunei Cumpăna, pentru că este un loc de suflet și la care mă reîntorc din când în când, pentru că acolo am creat multe dintre evenimentele culturale. Am lansat multe cărți, multe romane, mi-a purtat noroc Cumpăna, pentru că acolo am lansat «Vacanțele președintelui», în 2012, iar în 2013 acolo am primit premiul Uniunii Scriitorilor. Acolo am lansat «Străinul de pe plajă» și acolo s-a jucat piesa mea «Sora mea geamănă», în regia fiului meu, Adrian Tamaș. Deci sunt foarte multe lucruri care mă leagă de comuna Cumpăna”, a ținut să sublinieze și omul de litere Cristina Tamaș.

Petrecerea doamnelor și domnișoarelor a continuat în aceeași notă de voie bună și prietenie, cu ținute elegante și pantofi încinși la dans pe muzică lăutărească, un spectacol energizant, așa cum se dorește a fi și tonul femeilor din Cumpăna, unde surpriza serii a fost un recital susținut de artista Mirela Pană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*