FOTO VIDEO Petrecere ca în povești la Albești de ziua comunei. Primarul Gheorghe Moldovan: “Ne străduim să păstrăm această tradiție”

Primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan. FOTO Ctnews.ro

Gospodarii din Albești au dat o petrecere ca în povești în care s-au veselit trei zile și trei nopți. Constănțenii din sudul județului au sărbătorit zilele comunei cinstindu-i pe fiii satului, lucru pe care îl fac an de an de un deceniu încoace. Pe un spațiu imens la ieșirea din Albești, primăria a organizat marea petrecere cu mici, bere, grătare nenumărate, scenă deschisă cu artiști de top, tobogane gonflabile, comedii pentru copii și multe tarabe cu dulciuri și distracții pentru toate vârstele. Muzică și veselia s-au auzit de la kilometri depărtare la Albești. În mijlocul mulțimii jurnaliștii Constanța NEWS l-au găsit pe primarul comunei, Gheorghe Moldovan.

“Eu mă bucur că le putem oferi această petrecere cetățenilor noștri care merită și care au devenit din ce în ce mai pretențioși; sunt bucuros că sunt lângă mine prietenii și sponsorii care mă ajută pentru că altfel, de unul singur nu pot să organizez asta și din bugetul primăriei nu ne putem permite asemenea spectacole. Oricum, nu ar fi nici normal și nici moral. Ne străduim întotdeauna să păstrăm această tradiție aducând oameni de valoare care să-i facă pe cei din jur să vină o zi să se bucure alături de noi”, a spus primarul din Albești.

Pe scena amplasată pe pajiștea imensă au urcat Zdob și Zdub, taraful Cleante și Diana Matei, Cornelia și Lupu Rednic, Dragalin Vitalie, Dincuţa Ciobanică și mulți alții. Primăria a adus pe scena de spectacol artişti renumiţi, dar şi multă bucurie în sufletele cetăţenilor. Cei mici au avut colțul lor de rai, pentru ei fiind amenajată o zonă specială cu jucării și tobogane gonflabile.

“La ceas de sărbătoare a comunei, toată lumea se bucură ca la o petrecere adevărată pe care o facem în fiecare an în frumoasa luna mai, cu toți prietenii, cu consătenii noștri, cu vecinii, cu toată lumea care vrea să vină la noi să se simtă bine. Toți sunt așteptați cu mare drag și ca în fiecare an prezența este numeroasă și oamenii se simt bine”, spune Gheorghe Moldovan, primarul din Albești.

Atmosfera de petrecere a fost dată de cântăreții și orchestrele de pe scenă în aer liber care au încântat publicul cu melodiile lor, iar celebrul cuplu maramureșan Cornelia și Lupu Rednic au susţinut un recital incendiar.

Ziua comunei Albești este în fiecare an pe 21 mai, de ziua sfinților împărați Constantin și Elena. De altfel, acesta este și hramul bisericii din localitate. Primăria organizează petrecerea în cel mai apropiat weekend, pentru că în timpul săptămânii oamenii sunt ocupați și nu ar putea să vină la distracție până seara târziu. Și anul acesta zilele comunei s-au bucurat de o organizare excepţională, ceea ce a atras respectul şi consideraţia cetăţenilor, prezenţi la eveniment într-un număr considerabil. Iar lucrurile nu se opresc aici.

“Săptămâna următoare va fi hramul bisericii, iar după slujbă se va face din nou o agapă creștinească la Căminul Cultural și urmează ca pe 1 iunie să avem un festival național al școlii – “Sunt Mândru de Portul Meu” cu participanți din 6-7 județe. Este o continuitate a acestor sărbători pentru că trebuie să ne adaptăm la posibilitățile de participare și ale copiilor și ale celor care vin din alte județe”, a transmis Gheorghe Moldovan, primarul din Albești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*