FOTO VIDEO Peștera – Comuna din Constanța unde palmierii se simt ca la ei acasă

Palmierii din parcul de la Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Palmierii din parcul de la Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Pentru a crește palmieri nu e nevoie numai de soare și căldură, ci și de grija pentru natură și de civilizație. O comună din Constanța se poate lăuda cu faptul că a aclimatizat palmierii. Arborii ornamentali au înlocuit buruienile și mărăcinii care dominau terenul de lângă Primăria Peștera, în urmă cu 8 ani.

Comuna Peștera are, probabil, cel mai frumos parc din mediul rural din România. Nu a fost întotdeauna așa. În anul 2008 zona era plină de vegetație sălbatică. Fostul primar, Valentin Vrabie și echipa lui au reușit să transforme terenul pe care nici caii sau vacile nu mai pășteau într-un adevărat rai pe pământ.

În 2013, parcul a fost inundat și toată munca administrației locale a fost distrusă și acoperită cu un strat gros de noroi. Mâna gospodarilor s-a văzut din nou și parcul a înflorit și la propriu și la figurat. Dacă iarna zona este inundată de zeci de mii de luminițe și totul se transformă într-o feerie, primăvara aduce un cu totul alt peisaj.

Pentru a întregi imaginea frumoasă, administrația locală, acum condusă de primarul interimar Tudorel Grosu, a achiziționat mai mulți palmieri. Investiția făcută în urmă cu câțiva ani este atent păzită de mai-marii comunei. Arborii exotici sunt ținuți iarna într-o seră specială din Constanța, iar dupa 1 mai revin la Peștera pentru a bucura ochii localnicilor.

E nevoie să mai spunem că parcul este dotat, pe lângă gazonul tuns proaspăt și fântânile arteziene și cu Internet wireless? Locul de joacă pentru copii și cel de picnic pentru adulți devin astfel mai frumoase, iar localnicii din Peștera au cu ce se mândri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*