VIDEO Peste 200 de table interactive vor fi distribuite zilele acestea către 42 de licee din județul Constanța, 14 dintre ele din mediul rural

Peste 200 de table interactive, pentru liceenii constănțeni. FOTO IȘJ Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanța începe miercuri, 21 aprilie, distribuirea unui număr de 211 de table interactive destinate îmbunătățirii condițiilor de predare-învățare prin intermediul tehnologiei și al internetului, în 42 de licee din județul Constanța, 14 din mediul rural și 28 din mediul urban.

Potrivit IȘJ Constanța, tablă interactivă este denumirea generică a unui set de echipamente, format din tablă interactivă și accesorii de fixare, video proiector, OPS cu 500 GB HDD, software proprietar, alte accesorii specifice. Echipamentele vor fi puse la dispoziția profesorilor și a elevilor pentru activități față în față și on-line, contribuind astfel la creșterea calității educației oferite în liceele beneficiare.

Acțiunea se desfășoară la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Echipamentele au fost achiziționate de Ministerul Educației – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă în cadrul Componentei 1 Intervenții sistemice și la nivelul liceelor, Subcomponenta Proiectul privind învățământul secundar ROSE, finanțat prin acord semnat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Guvernul României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*