FOTO VIDEO Percheziții la persoane bănuite de contrabandă și delapidare în județul Constanța și Călărași

Gruparea care se ocupa cu contrabandă și evaziune fiscală a fost destructurată. FOTO Poliția Română

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, împreună cu colegi din alte structuri și jandarmii IJJ Constanța au pus în aplicare, în cursul zilei de 21 octombrie, 27 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Călărași, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict. Au fost ridicați peste 350.000 de lei, peste 100.000 de țigarete și 300 de grame de aur.

Un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat, ieri, 21 octombrie, în flagrant delict, pe apa fluviului Dunărea, în zona localității Ostrov, de către polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța, în timp ce ar fi primit 37.440 de țigarete de diverse mărci, fără a avea aplicate timbre de accizare românești.

Din cercetări a reieșit faptul că doi membri de echipaj ai unei nave sub pavilion Ucraina ar fi valorificat, în mod repetat, motorină neaccizabilă și țigări fără timbre de accizare românești, către mai multe persoane, care le-ar fi comercializat ulterior la un preț mai mare.

În urma acțiunii, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat 27 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Călărași.

Au fost ridicați, în vederea confiscării, 365.900 de lei, 7.635 de euro, 40 de leva, 64.840 de țigarete, 2.660 de litri de motorină, 300 de grame de aur, 12 telefoane mobile, 4 motoare de barcă, 11 plase monofilament și o pompă de extragere a combustibilului.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, tăinuire și delapidare, pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

13 persoane au fost conduse la sediul S.R.P.T. Constanța pentru audieri. Dintre acestea, 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentate parchetului, cu propuneri corespunzătoare.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Tulcea, Călărași, Serviciului de Poliție Delta Dunării, Serviciului de Poliție Transporturi Maritime și jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*