FOTO VIDEO Parcul de pe strada Nicolae Titulescu din Cernavodă, reabilitat și modernizat ca urmare a parteneriatului dintre Primăria Orașului Cernavodă și Centrala Nucleară Cernavodă

Primăria Cernavodă modernizează locurile de joacă din oraș. FOTO Paul Alexe

Demarat în urmă cu un an, de către Primăria Orașului Cernavodă, proiectul “Modernizare spații verzi și locuri de joacă în orașul Cernavodă – 5 loturi” începe să prindă contur. Un prim parc, cel situat pe strada Nicolae Titulescu, având o suprafață de 554 metri pătrați, va fi dat în folosință în perioada imediat următoare, ca urmare a parteneriatului pe care administrația publică locală îl are cu partenerii de la Centrala Nucleară Cernavodă. În urmă cu un an, parcul și fântâna arteziană din imediata apropiere se aflau într-o avansată stare de degradare.

Acest proiect de reabilitare a parcului de pe strada Nicolae Titulescu este sponsorizat de partenerii noștri de la Centrala Nucleară Cernavodă și suntem aproape de încheierea lucrărilor. Pe lângă locul de joacă, dotat cu mobilier specific, care să asigure siguranța copiilor, avem și fântâna arteziană din imediata apropiere, unde au fost puse pavele și urmează să fie montate băncuțe, pe care să poată sta și însoțitorii copiilor, părinți sau bunici. Instalația de apă va fi una nouă, urmând să aducă un plus de atractivitate acestei zone, aflată chiar la intrarea în oraș, pentru cei care vin dinspre Autostrada Soarelui, la coborârea de pe Podul Sfânta Maria, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Unul dintre factorii cauzatori de disconfort în zonă era nisipul care acoperea suprafața de joacă, sursă de praf ori de câte ori bătea vântul mai puternic, dar și o suprafață greu de întreținut din punct de vedere sanitar.

Înainte, locul de joacă era dotat cu nisip și, vă imaginați, aici intrau câinii, se făcea praf, mizerie, cetățenii care locuiesc în imediata apropiere ne spuneau că de câte ori deschid ferestrele tot praful le intra în casă. Acum, întreaga suprafață a parcului va fi acoperită cu tartan, o suprafață de joacă prietenoasă pentru copii, astfel încât să ne asigurăm că nu se vor accidenta, dacă vor cădea în timp ce se joacă. Deasemenea, parcul va fi înconjurat de un gărduleț și va fi un loc de joacă civilizat, care să crească gradul de confort al locuitorilor din această zonă a orașului, a explicat reprezentantul administrației publice locale.

Acesta nu este singurul loc de joacă pe care Primăria Orașului Cernavodă dorește să-l amenajeze, dorința primarului Liviu-Cristian Negoiță fiind de a fi amenajate 11 noi locuri de joacă în oraș, astfel încât locuitorii fiecărui cartier să aibă, în apropierea locuințelor, parcuri în care să-și ducă copii și să se relaxeze. Dintre cele 11 parcuri, și exceptându-l pe cel din strada Nicolae Titulescu, aproape finalizat, pentru patru parcuri au fost semnate contractele de execuție cu firmele care au câștigat licitațiile publice și urmează să înceapă lucrările.

Nu este singurul parc pe care administrația publică locală îl reamenajează. Deja avem semnate contractele, cu finanțare din bugetul local, pentru încă patru locuri de joacă. Unul este pe strada Liliacului, în cartierul Columbia, un parc mare și frumos.

Un alt parc va fi pe strada Tudor Vladimirescu, în zona de cartierului Încălzire, cartierul vechi, altul va fi pe strada Mihail Sadoveanu, tot într-un cartier vechi, unde actualul loc de joacă atară deplorabil, iar cel de-al cincilea este cel de pe strada Mircea cel Bătrân, în apropierea Primăriei. Sperăm ca în cel mult trei luni de zile să terminăm lucrările și pentru aceste parcuri, care, repet, sunt reabilitate cu bani din bugetul local, a mai spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

Conform proiectelor aprobate, parcul de pe strada Tudor Vladimirescu va avea o suprafață de 1315 mp, cel de pe strada Mircea cel Bătrân o suprafață de 866 mp, parcul de pe strada Viorelelor o suprafață de 2367 mp, în timp ce parcul din zona Columbia se va întinde pe o suprafață de 1754 mp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*