FOTO VIDEO Până la jumătatea anului viitor, copiii și tinerii din orașul Cernavodă vor beneficia de cinci noi locuri de joacă

Primăria Cernavodă amenajează noi locuri de joacă în oraș. FOTO Paul Alexe

Primăria Orașului Cernavodă face noi pași pentru a crește confortul urban pentru locuitorii săi, în scurt timp urmând a fi demarate lucrările de modernizare a cinci noi locuri de joacă pentru copii, în cadrul proiectului Modernizare spații verzi și locuri de joacă în orașul Cernavodă – 5 loturi.

Când am amenajat locul de joacă de pe strada Medgidiei, au fost mulți locuitori din celelalte cartiere ale orașului care ne-au spus să facem locuri de joacă pentru copii și în cartierele lor. Atunci, domnul primar Liviu-Cristian Negoiță a propus, iar consilierii locali au fost de acord, să se facă 11 locuri de joacă, astfel încât fiecare cartier să beneficieze de locul său de joacă pentru copii, pentru mai multe categorii de vârstă, a povestit, pentru Constanța NEWS, viceprimarul Șerif Cîrjali.  

Imediat, s-a trecut la identificarea locurilor fezabile pentru această destinație, fiind demarate procedurile necesare și, chiar dacă unele probleme ivite pe parcurs au întârziat lucrurile, proiectul a înaintat, iar acum vor începe lucrările propriu-zise pentru primul parc, cel de pe strada Nicolae Titulescu, în timp ce la alte patru locații lucrările vor demara la începutul anului viitor.

Am întâmpinat unele probleme, unele locuri nici nu aveau destinație de parc, a trebuit să le schimbăm destinația, să le intabulăm, dar domnul primar a ținut foarte mult la acest proiect, astfel că am adus toate locurile alese la stadiul de a putea începe lucrările, a continuat viceprimarul.

În prezent avem cinci locații, una chiar pe strada Titulescu, unde ne aflăm, și unde vom moderniza totul, vom pune tartan, vom amenaja alei și locuri de joacă pentru mai multe categorii de vârstă, plus fântâna arteziană, care va fi și ea reabilitată.

Întreaga zonă va arăta foarte bine, domnul primar a reușit să atragă și o sponsorizare de la Centrala Nucleară Cernavodă pentru acest loc de joacă. Celelalte patru locații sunt pe strada Viorelelor, unde vom avea un parc foarte mare, pe strada Liliacului din cartierul Columbia, la fel un parc foarte mare, iar proiectul arată extraordinar, mai avem pe Mircea cel Bătrân, un părculeț, și pe strada Tudor Vladimirescu, a adăugat viceprimarul.

Conform proiectelor aprobate, locul de joacă de pe strada Nicolae Titulescu va avea o suprafață de 554 metri pătrați, parcul de pe strada Tudor Vladimirescu va avea o suprafață de 1315 mp, parcul de pe strada Mircea cel Bătrân o suprafață de 866 mp, parcul de pe strada Viorelelor o suprafață de 2367 mp, în timp ce parcul din zona Columbia se întinde pe o suprafață de 1754 mp.

Evident, primii beneficiari vor fi copiii și tineri, însă inițiativa administrației publice locale este apreciată și de către părinți și bunici, pentru care fiecare parc va avea zone cu băncuțe și mobilier stradal, unde să se relaxeze și să-și poată supraveghea copiii.

Este un lucru foarte bun. Era și păcat… Se coboară de pe podul Sfânta Maria și trebuie făcut ceva frumos, ca oricine vine în oraș să fie întâmpinat de o imagine frumoasă. Aici vin copii, vin localnici, să aibă băncuțe unde să stea oamenii. Eu ies în fiecare seară și mi-ar place să se înfrumusețeze această zonă, locul de joacă să se modernizeze și fântâna arteziană să arate frumos. Vin foarte mulți copii aici să se joace și s-ar bucura să aibă un loc de joacă modernizat, curat, nu cum arată acum, a declarat o locuitoare a orașului, aflată la a treia tinerețe.

În prezent, din cele 11 parcuri cuprinse în proiect, pentru primele cinci sunt în evaluare dosarele firmelor care au aplicat, iar lucrările vor demara în cel mai scurt timp, astfel încât, până la jumătatea anului viitor, parcurile să fie date în folosința celor mici.

Primul parc în care vor începe lucrările este cel din strada Nicolae Titulescu, unde, în funcție de cum ne va permite timpul, vom începe lucrările și sperăm să terminăm în primele luni ale anului viitor. Pentru celelalte, mai sunt câteva avize de luat, apoi ne vom apuca de lucru și la acestea și, până la jumătatea anului 2021, dorim să le avem funcționale, a explicat Șerif Cîrjali.  

Tot în cadrul lucrărilor de la locul de joacă de pe strada Nicolae Titulescu este cuprinsă și reabilitarea fântânii arteziene din apropiere.

Inițial, această fântână arteziană s-a dorit să fie o păpădie, dar nu s-a reușit prea bine și, de când știu eu această zonă, ea n-a funcționat ca o păpădie. Acum, noi dorim să o punem în funcțiune, să schimbăm pompele, să reamenajăm locul și să funcționeze la standard normal, a adăugat viceprimarul Șerif Cîrjali.   

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare și modernizare a celor cinci parcuri este de aproximativ 3,2 milioane de lei, fără TVA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*