FOTO VIDEO Palazu Mic a fost acoperit de un strat consistent de grindină: în unele zone, stratul de grindină a atins un metru grosime

Palazu Mic a fost acoperit de un strat consistent de grindină. FOTO IGSU

Satul Palazu Mic, din comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu, a fost acoperit, luni la prânz, de un strat consistent de grindină, acesta atingând pe alocuri și un metru grosime.

De asemenea, potrivit reprezentanților IGSU, o viitură formată a afectat o locuință în care se aflau cinci persoane, trei adulți și doi copii.

„Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie și a blocat accesul în casă. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale. Din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanță de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate”, au transmis pompierii militari.

În unele zone, stratul de grindină a atins un metru grosime, iar pompierii au acționat pentru crearea unui culoar necesar pentru scurgerea apei acumulate.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică ## care vizează posibile efecte de inundații locale şi creșteri de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*