FOTO VIDEO Orașul Cernavodă, împodobit cu luminițe ornamentale pe toată perioada sărbătorilor de iarnă

Primăria Cernavodă amenajează iluminatul de sărbători. FOTO Paul Alexe

În plină perioadă de pandemie, o perioadă complicată din toate punctele de vedere, cu măsuri restrictive de circulație care se pot schimba de la o zi la alta, Primăria Orașului Cernavodă a decis să nu renunțe la iluminatul festiv al localității în perioada sărbătorilor de iarnă. Administrația publică locală condusă de primarul Liviu-Cristian Negoiță dorește, în acest mod, să păstreze o fărâmă de normalitate în viața locuitorilor orașului, aceștia având posibilitatea de a bucura de atmosfera specifică acestei perioade.

Încercăm să fim gata cu iluminatul ornamental festiv pentru perioada sfârșitului de an până la data de 1 Decembrie, când vrem să inaugurăm tot ceea ce este legat de sărbătorile de iarnă. Avem 430 de stâlpi, în tot orașul, pe care am montat instalații de iluminat specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, de asemenea, toți pomii din piațeta centrală vor fi împodobiți, la fel și parcul central, dar și toate celelalte parcuri din Cernavodă. Am pus instalații de iluminat festiv la Podul Sf. Maria, pe strada Medgidiei, până în Campus, la sensul giratoriu din șantier, la Unitatea 1, a declarat pentru Constanța NEWS viceprimarul localității, Șerif Cîrjali.

Conform planului aprobat în Consiliul Local, vor fi împodobite un număr de 35 de străzi din oraș, după cum urmează: strada Medgidiei (102 ornamente, tip suspendate și tip stâlp), strada Avram Iancu (16), strada 24 Ianuarie (10), strada Călărași (7), strada Gen.Praporgescu (3), strada Canalului (20), strada Nicolae Titulescu (15), strada Salciei (12), strada Anghel Saligny (16), strada Seimeni și Prelungirea Seimeni (43), strada Victoriei (9), strada Unirii (22), strada 9 mai (10), strada 9 Mai (10), strada Independenței (16), strada Crișan (4), strada Liliacului (6), strada Nicolae Iorga (6), strada Tudor Stavru (9), strada Poligonului (2), strada Panait Istrati (4), strada Răsăritului (10), strada Mihail Sadoveanu (4), strada Ovidiu (7), strada Tudor Vladimirescu (7), Aleea Mălinului (3), Aleea Florilor (5), strada Gheorghe Doja (10), strada Cazărmii (8), strada Locotenent Ioan Mușat (4), strada I.D.Chirescu (12), strada Mircea cel Bătrân (5), strada Energiei (5), strada Saint Sebastian sur Loire (3), strada Dunării (3), strada Ioachim Ionașcu (8) și strada Biruinței (4).

Totodată, vor fi împodobite trei sensuri giratorii, cele de la Unitatea 1 și 2, Medgidiei (bloc turn) și Pod, precum și parcurile Pod, Poșta Veche, Tudor Vladimirescu și locul de joacă de pe strada Medgidiei. De o atenție deosebită beneficiază unul dintre simbolurile orașului, Podul Sf. Maria, pentru ornarea căruia s-au folosit 26 de ornamente de tip traversare, cu dimensiunea de 12 metri, cărora li se vor adăuga ornamente de tip stâlp, în șapte modele diferite.

Au fost folosite pentru realizarea iluminatului ornamental modele transversale, cu dimensiuni între 6-18 metri și 1,5 metri înălțime, precum și modele de tip stâlp, în șapte variante distincte. Pentru sensurile giratorii, fiecare model de împodobire va fi personalizat, fiind folosite globuri 2D, care formează un ansamblu 3D, ornamente tip copaci pitici, figurine de stâlp din șir luminos, brazi conici și triunghiulari cu stea din șir luminos și perdele luminoase, a explicat Șerif Cîrjali.

La fel ca în fiecare an, o atenție deosebită este acordată împodobirii festive din zona Primăriei și a Centrului Civic, acolo unde, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, va fi organizat și un patinoar artificial, în aer liber.

Pentru zona centrală a orașului Cernavodă, pregătim cupola de lumini care va lumina deasupra patinoarului, vom pavoaza și lumina fațada primăriei și, lângă fântâna arteziană, vom avea un brad de Crăciun de 12 metri înălțime, împodobit cu cadouri, steluțe și fulgi luminoși de diferite forme și mărimi, a mai spus viceprimarul.

Pentru împodobirea feței clădirii primăriei, vor fi folosite instalații de iluminat în culorile tradiționale ale orașului, galben și albastru, care vor fi conectate la un sistem DMX ce va asigura un frumos spectacol de lumină și culoare. Instalațiile de iluminat constau în țurțuri luminoși, care își pot schimba culoarea și intensitatea luminoasă, steluțe și fulgi luminoși, totul încadrând tradiționala urare, actualizată pentru anul ce vine, La mulți ani, 2021!. O urare pe care locuitorii orașului o vor putea regăsi și la intrarea pe alea principală a Parcului Central.

Deschiderea oficială a programelor dedicate Sărbătorilor de Iarnă este programată pentru data de 1 Decembrie, locuitorii orașului Cernavodă urmând să se bucure de iluminatul festiv pentru o lună și jumătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*