FOTO VIDEO Orașul Cernavodă este pregătit să întâmpine Sărbătorile de Iarnă. Primăria inaugurează un patinoar artifical, iar parcurile, sensurile giratorii și străzile sunt iluminate ornamental

Primăria Cernavodă amenajează un patinoar pentru sărbătorile de iarnă. FOTO Paul Alexe

Primăria din Cernavodă a demarat pregătirile pentru împodobirea orașului pentru a întâmpina cum se cuvine perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru al patrulea an consecutiv, administrația publică locală amenajează în Parcul Central din fața Primăriei un patinoar artificial.

Așa cum i-am obișnuit pe locuitorii orașului nostru, în fiecare an, vom realiza un patinoar artificial, cu dimensiunea de 30 pe 20 de metri, adică 600 metri pătrați, totul împodobit cu iluminat specific perioadei Sărbătorilor de Iarnă. Locația este aceiași ca și în anii precedenți, în Parcul Central din fața Primăriei, a declarat, pentru Constanța NEWS, consilierul local Șerif Cîrjali.

Va fi un loc în care locuitorii orașului vor putea petrece în mod plăcut timpul liber și, ca de fiecare dată până acum, accesul la patinoar va fi gratuit. Toată piațeta va fi luminată, la fel parcul din apropiere. De altfel, toate parcurile din oraș vor fi împodobite, sensurile giratorii, strazile principale, bineînțeles totul diferit față de anul trecut.

Evident, se va ține cont de perioada pe care o traversăm, urmând a fi luate toate măsurile de protecție sanitară, astfel încât cei care vor da patinele jos din cui să se bucure în deplină siguranță de experiența alunecării pe luciul de gheață.

Bineînțeles, vom lua toate măsurile sanitare și de organizare necesare, astfel încât să fie respectate toate regulile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus. Vom avea grijă să se respecte distanțarea fizică și, în acest sens, deși capacitatea patinoarului este de 200 de persoane, vom permite accesul în același timp doar pentru 30, maxim 50 de persoane. Îi putem asigura pe toți ce vor dori să patineze că vom avea grijă ca totul să se desfășoare în condiții bune, de maximă siguranță din punct de vedere sanitar, a adăugat Șerif Cîrjali.  

Reprezentanții Primăriei Cernavodă speră ca patinoarul să-și deschidă porțile pe data de 1 Decembrie, condiția principală pentru ca instalația de înghețare a apei să dea rezultate optime fiind ca temperatura aerului să scadă sub 10 grade Celsius, iar prognoza meteo pentru următoarea perioadă oferă motive de optimism în acest sens.

Chiar dacă suntem în plină perioadă de pandemie, iar măsurile restrictive de circulație se pot schimba de la o zi la alta, administrația publică locală s-a preocupat ca întreg orașul să fie împodobit cu ghirlande luminoase specifice sărbătorilor de iarnă. Astfel, au fost împodobite 35 de străzi din localitate, trei sensuri giratorii, precum și câteva obiective, precum clădirea Primăriei și Centrul Civic, Parcul Central, Podul Sfânta Maria, precum și parcurile Pod, Poșta Veche, Tudor Vladimirescu și locul de joacă de pe strada Medgidiei.

Au fost folosite pentru realizarea iluminatului ornamental modele transversale, cu dimensiuni între 6-18 metri și 1,5 metri înălțime, precum și modele de tip stâlp, în șapte variante distincte. Pentru sensurile giratorii, fiecare model de împodobire va fi personalizat, fiind folosite globuri 2D, care formează un ansamblu 3D, ornamente tip copaci pitici, figurine de stâlp din șir luminos, brazi conici și triunghiulari cu stea din șir luminos și perdele luminoase, a explicat Șerif Cîrjali.

Fațada primăriei va primi și ea atenția cuvenită, urmând a fi împodobită cu țurțuri luminoși pe toată suprafața superioară a acesteia, dar și cu steluțe și fulgi luminoși, totul fiind legat la un sistem DMX care va oferi un frumos spectacol de lumină și culoare. Evident, nu va lipsi tradiționala urare, actualizată pentru anul ce vine, La mulți ani, 2021!. Totodată, pe platoul din fața Primăriei va fi amplasat un brad natural cu înălțimea de cel puțin 12 metri, împodobit cu cadouri, steluțe și fulgi luminoși.

Deschiderea oficială a programelor dedicate Sărbătorilor de Iarnă este programată pentru data de 1 Decembrie, locuitorii orașului Cernavodă urmând să se bucure de iluminatul festiv pentru o lună și jumătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*