FOTO VIDEO Oferte de 4 stele pe litoralul bulgăresc. Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club din Nisipurile de Aur are un parc acvatic pentru părinți și copii, piscine, jacuzzi și mâncare pentru toate gusturile

Hotelul Prestige Deluxe Aqua Park Club din Nisipurile de Aur. FOTO CTnews.ro

E toamnă în calendar, iar la jumătatea lui septembrie litoralul Marii Negre arată bine. E cald, e frumos, apă marii e perfectă pentru o baie răcoroasă, iar pe plajă nu mai e atâta aglomerație ca în plin sezon. Toamna pe litoral este o experiență care merită bifată în agenda oricărui turist împătimtit de mare. Soarele e strălucitor, cerul e senin, termometrele arată 26 de grade Celsius în aer, apa este caldă, iar vântul abia adie cât să facă 2-3 valuri pentru o fotografie reușită.

În timp ce la noi hotelierii trăiesc din programul social “Litoralul pentru Toți” cu prețuri de 325 de lei /6 nopți de cazare, bulgarii țin în cotinuare ștacheta sus și plusează la masa profiturilor cu unități de 4 stele all-inclusive, setate pentru acest anotimp. Au piscine acoperite, piscine încălzite și o listă întreagă de facilități și avantaje pentru clienți.

“Jumătate din capacitatea hotelului nostru este ocupată de turiștii din România. Este un hotel binevenit pentru familiile cu copii – piscinele sunt supravegheate cu salvamari, avem colțuri de mâncare speciale pentru copii care sunt supravegheați, iar părinții se pot relaxa o oră, două, trei, departe de copiii lor care se află în siguranță.

Ne axăm pe piața românească – este la o distanță de 4 ore și jumătate de România, avem parcare gratuită și păzită (e foarte important de știut) vă lăsați lucrurile în siguranță în mașină și nu se întâmplă absolut nimic, și beneficiați de toate facilitățile posibile”, spune Angelica Chirică, reprezentant în România al hotelului Prestige Deluxe Aqua Park Club din Nisipurile de Aur.

Nisipurile de Aur e una dintre stațiunile-fanion ale Bulgariei când vine vorba de litoral. Are o plajă lungă de aproape 4 km și lată de 100 de metri, ape limpezi și colorate ca în Mediterana și se află la distanțe egale de două mari localități: Varna și Albena.

“Nordul litoralului bulgăresc are foarte multe atracții și e zona preferată a turiștilor români. Aici pot vizita orașul Varna, unde pot vdea și vestigii istorice, culturale, precum catedrala creștin-ortodoxă care este foarte frumoasă, o cetate medievală, pot face shopping pentru că în Varna sunt multe magazine și mall-uri și pe lângă mall-uri multe magazine au specific bulgăresc pentru că mulți turiști vor produse cu specific local.

O altă destinație interesantă este Balchick unde avem castelul reginei Maria și e un orășel foarte frumos. Alte atracții ar mai fi Capul Kaliakra puțin mai la nord – un loc spectaculos, o stâncă foarte înaltă care iese în mare și acolo sunt și ruinele unei cetăți – e un loc cu legende și un restaurant unde turistul poate să mănânce și să admire priveliștea mării. Turiștii care au timp mai mult pot să ajungă mai la sud la Nessebar, pe care l-aș compara cu Sighișoara noastră”, spune consultantul în turism Traian Bădulescu.

Faima bulgarilor și celebritatea serviciilor din turism atrag continuu investitori care dechid noi hoteluri. All inclusive-ul patentat de vecinii noștri este de departe marca lor națională și în timp de România face pași timizi pe drumul asta (avem maxim 30 de hoteluri care oferă așa ceva), Bulgaria a ajuns la câteva sute. Prestige Deluxe este unul din cele mai noi hoteluri din Nisipurile de Aur. Are 4 stele, servicii de top, e axat pe segmentul family și are prețuri pe măsură. Zilele trecute era aproape plin, majoritatea clienților fiind (nimic de mirare) români.

“În hotelul nostru principala facilitate este parcul acvatic: avem 5 tobogane cu apă, potrivite pentru adulți și pentru copii, care au adâncimea peste 1,54 cemtimetri. Avem piscine pentru copii incluse în prețul cazării, parcare gratuită, acces la plajă cu șezlonguri și umbrele gratis, băi jacuzzi la fel, gratuite, loc de joacă pentru copii acoperit și mini-club pentru copii.

Avem restaurant à la carte cu patru meniuri tematice, săptămânale, la cină: mediteraneană, barbeque, nopți bulgare și nopți asiatice. Mai avem trei piscine, una dintre ele acoperită și încălzită până la 29 de grade și indiferent de vremea de afară noi oferim o varietate de opțiuni turiștilor noștri” explică Emine Baldji, director de marketing la Hotel Prestige Deluxe.

Sunt mulți români cărora le place toamna la mare. Puhoiul de lume se mai subțiază, soarele e mai blând, nisipul nu mai arde tălpile și parcă nici buzunarele nu mai iau foc. Sunt mulți turiști care au dat fuga la bulgari pentru un ultim weekend la soare și o baie în mare. Iar noaptea petrecerile se țin lanț la ultimele beach-baruri rămase încă deschise.

“Pe mine m-au convins facilitățile care sunt oferite de acest hotel. Este un hotel extrem de ușor de promovat, în ce sens: are all-inclusive, dar un all-inclusive care nu este specific bulgăresc să spun așa. Este cu bucătărie mediteraneeană în cea mai mare parte a timpului, iar facilitățile hotelului sunt asemănătoare cu cele din Antalya, Turcia sau din Israel.

De altfel și patronul hotelului este israelian și de aceea el a adus foarte mult toate aceste influențe mediteraneene în Bulgaria, lucruri pe care nu o să le găsiți în Bulgaria la alte hoteluri, și nici în România”, spune Diana Fintoacă, promotor al hotelului Prestige Deluxe.

Românii aleg litoralul bulgăresc ca a doua opțiune după litoralul românesc și este normal să fie așa pentru că litoralul bulgăresc este cel mai apropiat litoral “străin” de România, iar distanța este aproape aceeași față de litoralul românesc. În al doilea rând, bulgarii au un litoral mare, mai mare de vreo trei ori decât al nostru, au un relief  mai spectaculos cu dealuri și munți, marea are o altă culoare din acest motiv, plajele sunt foarte bune iar un atuu al bulgarilor este că au multe hoteluri în regim all-inclusive și chiar ultra-all-inclusive. Iar românii caută astfel de hoteluri, mai ales familiștii.

“Paturile din camerele noastre sunt mai mari decât standardul în domeniu, și în fiecare cameră pot sta doi adulți și doi copii. În plus, activitățile pe care le oferim pentru copii sunt principalul avantaj pentru care ne aleg clienții noștri, care preponderent sunt familiști și cu copii. Tarifele în general sunt pe la 527 euro/persoană/noapte, dar variază.

Contează dacă turistul își face rezervarea din timp ca să prindă toate discounturile prin early-booking sau dacă vine prin oferte last-minute: avem și acolo oferte speciale, dar pentru un timp limitat. Recomandarea noastră este să rezervați camera cât mai devreme posibil, din septembrie până în ianuarie, când anunțăm cele mai mari discounturi” spune directoarea Emine Baldji, de la hotelul Prestige Deluxe.

Stațiunea Nisipurile de Aur are peste 70 de hoteluri şi vile înregistrate oficial ca structuri de cazare, iar din clientela lor, jumătate sunt români. Peste tot unde te învârți în stațiune auzi vorbindu-se românește. Practic nu e nevoie să știi o limba străină pentru că te simți că acasă. Și de parcă asta nu ar fi de ajuns, planurile investitorilor din regiune sunt să sporească targetul pe turiștii români. Așa se explică noile investiții în regim all-inclusive.

“Era o falsă legendă că românul nu vrea all-inclusive în propria-i țară. Nu e adevărat ! Nu a încercat nimeni să facă asta, dar românii au pretenții la aceeași calitate și unele hoteluri din România oferă ca în Bulgaria, iar altele mai puțin. Mă refer la diversitatea produselor și la orele de deschidere: de exemplu, în Bulgaria, barul de unde poți să consumi o gamă largă de băuturi de la răcoritoare la alcoolice este deschis de la 10 dimineața la 11 noaptea.

În România, de multe ori, la unele hoteluri se închide la 9 sau la 10 și e o gamă mai puțin diversificată de băuturi. Și bulgarii la hotelurile de 3 și 4 stele all-inclusive nu oferă neapărat băuturi internaționale, dar au o gamă largă de băuturi și produse locale. Pe de altă parte, noi avem spre 30 de hoteluri în regim all-inclusive, iar în Bulgaria sunt sute! Deci cam acestea ar fi diferențele și e greu să comparăm” spune Traian Bădulescu, consultant în turism.

Bulgaria rămâne una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă de către români. În plus, vecinii bulgari sunt foarte ospitalieri cu românii. Sezonul estival urmează să se închidă la 1 octombrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*