FOTO VIDEO Oaspete special pentru sportivii de la CS Ovidiu. Cătălin Moroșanu le-a vorbit despre bullying și a spus  că nu ar fi făcut sport dacă nu era victima acestui fenomen 

Cătălin Moroșanu, la CSO Ovidiu. FOTO Mitică Raftu

Cătălin Moroșanu a fost în mijlocul sportivilor de la CS Ovidiu, fostul luptător fiind inițiatorul unei campanii anti bullying în unitățile școlare din țară. El le-a vorbit acestora despre acest fenomen, unul pe care îl cunoaște foarte bine deoarece a fost victima sa. Moroșanu a recunoscut la Ovidiu că dacă nu era victima bullyingului probabil nu ar fi făcut niciodată sport.

Peste 300 de tineri l-au așteptat pe Cătălin Moroșanu la Clubul Sportiv Ovidiu. El le-a vorbit despre pericolele cu care această nouă generație se confruntă și i-a sfătuit cum să evite pericolele care îi pândesc.

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a lăudat această inițiativă.

“Campania pe care o desfășoară Cătălin Moroșanu în școli este una antidrog și anti bullying. Este un fenomen în toată lumea și din păcate un fenomen prezent din ce în ce mai des și în școlile județului”, a spus George Scupra.

Cătălin Moroșanu le-a transmis sportivilor din Ovidiu cât de important este sportul pentru ei și cum îi pregătește pentru viața de adult.

Am vrut să le spun cât de important este sportul în viața lor, cât de mult te disciplinează, cât de puternici îi face și cum îi pregătește pentru viața de adult”, a declarat fostul sportiv.

El a povestit că în copilărie a fost de multe ori victima bullying-ului și cum a ieșit din situații din dificile și mai târziu, când era deja un sportiv consacrat.

Am avut situații când era să fiu agresat pe stradă de către bombardieri. Dar am fost foarte autoironic. Îmi spuneau că nu le place de mine și le răspundeam că nici mie nu îmi place de mine, că mă bat ca un țăran. Când vii cu autoironia automat îi dezarmezi pe acei indivizi care vor să îți facă rău. E o armă bună. Dacă nu, faci sport, fă-te puternic fizic și mental și vezi că poți depăși toate aceste probleme. Eu am fost victima bullyingului și am spus că am ajuns unde sunt în momentul de față, am reprezentat România, este momentul să dăruiesc înapoi. Vreau să vin în fața voastră și să spun că sunt exemplul potrivit din faptul că din bullying am ajuns să fac sport. Dacă nu eram victima bullyingului nu făceam sport”, a mai declarat Moroșanu.

Dacă mulți dintre acești copii îi au ca model, Cătălin Moroșanu a dezvăluit cine au fost modelele sale când era mic.

Arnold Schwarzenegger mi-a plăcut foarte mult, era un model pentru mine. La fel, Gheorghe Hagi și colegii săi din generația de aur, Leonard Doroftei. Acești mari sportivi au fost modele pentru mine și consider că generația noastră de sportivi trebuie să creeze modele pentru cei din jur”, a mai afirmat Cătălin Moroșanu la Ovidiu.

Primarul George Scupra a vorbit și despre rezultatele foarte bune înregistrate de secția de haltere a Clubului Sportiv Ovidiu.

În ultimii ani obținem rezultate foarte bune pe secția de haltere, într-adevăr. Elevul nostru de la secția de haltere a fost prezent acum 3-4 săptămâni și la Campionatul European iar cu rezultate de excepție. A fost momentul de premiere și al antrenorului și al tuturor copiilor de la secția de haltere. Avem campion european acolo, vin ceilalți din spate, o secție înființată acum opt ani, dar în care deja facem performanță. Nu ne propunem să facem neapărat performanță pe ramurile sportive, ci ne propunem să facem mișcare, să îi scoatem din casă și de la calculator și apoi vârfurile și cei mai buni vor face și performanță și îi vom susține”, a mai spus primarul din Ovidiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*