FOTO VIDEO Moș Crăciun a sosit la Creșa numărul 2 din Cernavodă și a oferit cadouri celor mici. Darurile au fost cumpărate de administrația locală și vor ajunge la toți copiii din oraș

Moș Crăciun în vizită la Creșa numărul 2 din Cernavodă. FOTO CTnews.ro

Când Moș Crăciun a intrat pe ușa Creșei numărul 2 din Cernavodă, copiii au rămas cu gura căscată: unii erau fascinați de silueta îmbrăcată în roșu din cap până în picioare, alții erau uimiți de surpriză și nu știau cum să reacționeze. Moș Crăciun a fost poftit de educatoare pe un scaun în colțul clasei unde era împodobit bradul și și-a așezat sacul plin de daruri pe covor. Apoi i-a chemat pe copii la el.

E lesne de înțeles că micuții nu au avut curaj de prima dată, așa că educatoarele au încălzit puțin atmosfera cu câteva cântece care i-au înveselit pe prichindei. Rând pe rând, fetițele și băiețeii au trecut pe la Moș Crăciun, care a scos din sacul său câte un dar pentru fiecare.

“Sunt foarte emotivi copiii. L-au așteptat de mult pe Moș Crăciun și ne-am pregătit cu cântecele pentru el și cu poezii. Acum sunt și puțin emotivi, dar așa este fiecare copil, nu? Aceasta este grupa cea mai mică, de la creșă: avem aici copii între un an și trei ani. Sunt destul de mititei. Adevăratul Moș Crăciun este domnul primar și întreaga conducere: s-au gândit să achiziționeze cadouri pentru fiecare băiețel și pentru fiecare fetiță.

Pachetele cu albastru sunt pentru băieței și cele cu roșu pentru fetițe. Au în ele dulciuri cât și materiale de colorat. Cărțile îi atrag și copiii sunt destul de interesați pentru că mulți abia așteaptă să meargă la grădiniță. S-au mărit, s-au pregătit și acum vor la grădiniță” povestește Ioana Martin, administratorul Creșei numărul 2 Cernavodă.

Rând pe rând toți copiii din Cernavodă îl vor primi pe Moș Crăciun în mijlocul lor. Începutul a fost făcut la Creșa numărul 2 din Cernavodă, însă Primăria a cumpărat cadouri pentru toți copiii din oraș. Primarul Liviu Negoiță ține să precizeze:

“Tuturor copiilor din orașul Cernavodă, care sunt înscriși într-o formă de învățământ, începând de la creșă până la clasa 12-a!  Sunt pachete personalizate anul acesta, sunt pe culori, băieți/fete și în interior veți găsi – surpriză de dată asta! – pentru copii cărți, nu numai dulciuri, și la fel sunt dedicate ca tipuri de vârstă și gen. Primăria orașului Cernavodă achită toate aceste cadouri” spune primarul Liviu Negoiță.

Vizita lui Moș Crăciun se organizează în fiecare an la Cenavodă. A devenit deja tradiție că micuții să-l primească pe moș în mijlocul lor, să-i cânte și să-i spună poezii. Iar administrația locală vrea să ducă mai departe acest obicei, an de an.

“Astăzi din păcate, avem puțini copii în clasă pentru că este și perioada de răceli, perioada mai rece, dar toți au cadouri și ei știu, și ne sunăm și ne anunțăm “A venit Moșu!”. O să facem primirea lui Moș Crăciun pentru fiecare grupă în parte: bradul este pregătit, totul este împodobit, și-l așteptăm cu drag. De-asta le facem și poze, ca să aibă o amintire” spune Ioana Martin, administratorul Creșei numărul 2 Cernavodă.

Vizita lui Moș Crăciun este ca un bonus pe care Primăria îl oferă sistemului de învățământ din oraș. Administrația locală din Cernavodă și-a făcut o prioritate din reabilitarea infrastructurii în procesul educativ și a luat la mână toate școlile și grădinițele. Rând pe rând au fost modernizate, reabilitate, înnoite și la exterior și la interior și eficientizate energetic.

Planurile de investiții ale Primăriei au fost prezentate Consiliului Local unde s-au cerut și alocările bugetare pentru reparația a tot ce înseamnă școli și grădinițe. Schimbarea la față a fost lungă și costisitoare, dar aleșii locali au înțeles necesitățile și au aprobat fondurile bănești pentru dezvoltare. Creșa numărul 2 din Cernavodă este una dintre unitățile de învățământ care și-a schimbat aspectul cel mai mult.

“În 30 de ani nu s-a făcut absolut nimic și să avem o asemenea realizare în doi ani și un pic, aproape trei, să schimbăm această clădire, și fațada, și mobilierul, și toate cele, este totuși un lucru destul de mare. A fost făcut cu mari sacrificii, de mult ori s-a muncit și peste program, am venit și în weekenduri și am lucrat destul de mult, totul pentru a le asigura copiilor condițiile necesare pentru o dezvoltare ok pentru vârsta lor” spune Ioana Martin, administratorul Creșei numărul 2 Cernavodă.

Acum Creșa numărul 2 arată de nerecunoscut. Tot blocul alimentar a suferit transformări uimitoare. S-a scos pardoseala, s-au rașchetat pereții, s-a dat joc vechea tencuială și s-a pus altă gresie și altă faianță. Au fost schimbate corpurile de iluminat, instalația electrică și instalațiile sanitare. Agregatele de frig și cele de pregătit mâncarea au fost cumpărate de noi.

“Pe lângă faptul că investiția a fost destul de mare și efortul și munca pe care noi personal am depus-o a fost la fel, pentru că timpul a fost scurt. Noi avem vacanță doar o lună, în perioada de august, perioada verii, și a fost o muncă titanică pentru toată lumea, pentru echipa care ne-a ajutat. Această bucătărie a fost refăcută de la zero și când zic zero, e absolut tot, zero!

De le becuri schimbate până la ultimul kit și au fost alese cu atenție pentru că ne-am gândit să dăm un design cât mai frumos, ne-am gândit să achiziționăm produse de top. Toate sunt pentru destinația bucătăriei și a doamnelor, ca să-și desfășoare activitatea într-un mod cât mai corect, cât mai frumos, cât mai adecvat – totul pentru copii” spune Ioana Martin.

La Creșa numărul 2 din Cernavodă sunt 97 de copii. Sub același acoperiș funcționează creșa și trei grupe de grădiniță. Nu vin chiar toți 97, dar  85-90 de copii tot sunt, în fiecare zi. Bucătăresele obișnuiesc să spună că gătesc pentru o sută de persoane, “ca la o nuntă”. În fiecare zi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*