FOTO VIDEO Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila: “Anul viitor, Cazinoul din Constanța va fi predat în toată splendoarea lui, nu numai constănțenilor, dar și tuturor celor din țară și străinătate care vizitează litoralul românesc”

Cazinoul în renovare. Paul Alexe

Cazinoul din Constanța a fost vizitat, în această dimineață, de către ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, reprezentantul Guvernului fiind prezent la malul mării pentru a verifica stadiul lucrărilor la mai multe obiective finanțate de minister, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Cazinoul constănțean este una dintre cele mai importante investiții realizate prin Compania Națională de Investiții, nu doar prin valoarea financiară a investiției, care se ridică la 56,6 milioane lei, dar mai ales prin valoarea patrimonială, arhitecturală și istorică a Cazinoului, a declarat ministrul Cseke Attila.

„Este cea mai importantă clădire construită în stil Art Nouveau de pe litoralul românesc. Ultima intervenție asupra clădirii a avut loc în 1987 și preconizăm ca anul viitor, la 35 de ani de la ultima restaurare, lucrările la această investiție să fie finalizate, a adăugat reprezentantul Guvernului.

Acesta a avut cuvinte de apreciere la adresa constructorului. Mobilizarea constructorului este bună, lucrările avansează frumos, chiar dacă mai descoperim probleme noi, care pe documentația tehnică nu au fost relevate, nefiind cunoscute, dar avem speranța că în a doua parte a anului viitor Cazinoul va fi predat în toată splendoarea lui, nu numai constănțenilor, dar și tuturor celor din țară și străinătate care vizitează litoralul românesc”, a mai spus Cseke Attila.  

La finalizarea proiectului, Cazinoul va reintra atât în circuitul turistic, cât și în cel al organizării de evenimente.

Cred că foarte mulți cetățeni din România cunosc acest Cazino, au văzut această clădire, iar prin această investiție urmărim să repunem în funcțiune, nu numai în circuitul turistic, pentru că în mod cert va fi un punct de atracție al litoralului românesc, dar și funcționalitatea acestui Cazino, care prevede în proiect amenajarea unei săli de evenimente, un muzeu al Cazinoului, o sală multifuncțională, de cinema și spectacole, a mai spus ministrul.

Reprezentantul Guvernului a fost însoțit în vizita sa de către primarul municipiului de la malul mării, Vergil Chițac, care a subliniat importanța acestei investiții, care va readuce la viață unul dintre principalele simboluri ale Constanței.

„După atâta amar de vreme, cât Cazinoul a fost lăsat în paragină, este bine că Guvernul României a transformat proiectul acesta, care este unul local, în unul naţional, reușind să finalizeze procedurile de atribuire a lucrărilor și să și finanțeze“, a declarat primarul Constanței. Această clădire este un Cazinou nou, continuatorul celui de la 1910, la fel cum și actualul bric Mircea este continuatorul celui de la 1882. Eu cred că Bricul Mircea și Cazinoul sunt primele două simboluri ale Constanței”, a punctat edilul.

Vergil Chițac s-a referit și la faptul că este necesară o gândire pragmatică cu privire la investițiile de care orașul va beneficia, astfel încât, după finalizare, acestea să se auto-finanțeze.

La un moment dat, clădirea va deveni funcțională, vor fi necesari bani ca să fie în exploatare, și atunci trebuie să vedem de unde vom scoate banii aceștia. Trebuie să facem de așa manieră să producă și ea bani, pentru că dacă nu produce atunci va trebui să scoatem bani din bugetul local și nu este bine. Și dacă vom avea și un stadion nou, și vom avea, dacă vom avea și o sală nouă polivalentă, dacă nu vom gândi astfel încât aceste active să facă bani, atunci sigur va trebui să luăm bani de la bugetul local și atunci nu vom mai avea pentru investiții. Va trebui să fim pragmatici, să gândim în termeni comerciali tot ceea ce facem în Constanța, a subliniat primarul constănțean.  

Un alt obiectiv vizitat de către ministrul Cseke Attila a fost viitoarea sală polivalentă a Constanței, un proiect important, în valoare de 71,28 milioane de lei, aflat în derulare în zona Badea Cârțan.

Va fi o sală polivalentă care se construiește atât pentru găzduirea de evenimente sportive, cât și pentru evenimente non-sportive, concerte și alte manifestări culturale. Gradul de execuție este aproape de 30 la sută, termenul de finalizare fiind undeva la mijlocul anului viitor, lucrările avansând destul de bine, a explicat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Noua sală polivalentă va respecta standardele federațiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafeței de joc și a numărului de locuri, și va putea găzdui competiții de handbal, baschet și volei de nivel național, european și mondial. Clădirea va avea aproximativ 4.000 de locuri pentru spectatori în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice și circa 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare pentru activități non-sportive, locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*