FOTO Mii de oameni au participat zilele acestea la Festivalul Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice „Dapyx”

Mii de oameni au participat zilele acestea la Festivalul Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice „Dapyx”

Primăria Municipiului Medgidia a organizat la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice „Dapyx”, eveniment de anvergură națională ce se desfășoară ca în fiecare an sub sloganul „La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”.

În deschiderea festivalului principalele artere ale municipiului au prins viață prin desfășurarea unei parade impresionante, la care au participat sutele de membrii ai asociațiilor de reconstituiri istorice prezente la eveniment. Ulterior, daci, romani, vikingi, cavaleri templieri, otomani, gladiatori, toți membri ai Asociațiilor de Reconstituiri Istorice, au desfășurat diverse activități și au organizat concursuri de tir cu arcul, aruncare la țintă a crucii de luptă, expoziții de arme și armuri, întreceri de măiestrie, dansuri și jocuri medievale. Importante evenimente istorice au prins viață spre încântarea publicului prezent. Printre acestea se numără: ultima luptă a regelui Dapyx, invazia barbarilor, lupta tomitanilor cu goții, lupta de la Adrianopole între goți și legionarii târzii pentru Antichitatea Târzie sau lupta medievalilor cu otomanii pentru perioada Evului Mediu, perioada Revoluției lui Tudor Vladimirescu și a celui de-al doilea Război Mondial.

Pe parcursul manifestării au avut loc demonstrații de luptă, ateliere tematice de ceramică, pielărie, fierărie, țesătorie, gastronomie, lupte cu gladiatori, antrenamente demonstrative, reconstituiri de bătălii istorice susținute de reenactorii prezenți în taberele antice, medievale și ale soldaților participanți la Primul Război Mondial.

Primele seri de spectacol au fost animate de concerte susținute de interpreți locali și artiști ori trupe de renume, precum: Surorile Osoianu, Lupii lui Calancea, Millenium, Iuliana Beregoi, Connect-R  sau Smiley.

Finalul celei de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice „Dapyx” va fi sărbătorit în seara zilei de duminică, 22 mai, printr-o distractivă bătălie cu perne, așteptată cu nerăbdare de foarte mulți din spectatorii ce vor prezenți în tribunele stadionului „Iftimie Ilisei”, obișnuiți cu această luptă de la edițiile anterioare. Festivalul se va încheia apoi cu concert susținut de Vasilis Karras cu band-ul și de spectaculos foc de artificii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*