FOTO VIDEO Mai vrea o șansă. Stelian Ion candidează din partea USR pentru Primăria Constanța: „Caracatița care avea multe tentacule în anii 2000 se reface și este mai puternică. Pentru a scăpa de ea trebuie să ne mobilizăm cu toții”

Stelian Ion. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Deputatul USR Stelian Ion intră în cursa pentru Primăria Constanța, însă nu se știe deocamdată dacă tot el va fi candidatul Alianței Dreapta Unită lansat în lupta pentru șefia administrației publice locale. Deputatul, fost ministru al Justiției și fost candidat la scrutinul electoral local din 2020, a susținut miercuri, 7 februarie, o conferință de presă în care a criticat la sânge activitatea actualei administrații conduse de primarul Vergil Chițac, dorind să păstreze încă secretă platforma electorală pe care o va prezenta constănțenilor.

Ceea ce nu este însă deloc un secret este nemulțumirea acută a constănțenilor față de modul în care s-au derulat lucrările de modernizare a orașului sub actuala administrație. La patru ani distanță, retorica USR rămâne neschimbată, cu accent principal pe chestiuni evidente, într-o încercare timidă de a câștiga simpatia electoratului.

Desemnat candidatul USR pentru Primăria Constanța la alegerile locale de anul acesta, Stelian Ion și-a declarat public devotamentul față de responsabilitatea pe care i-a încredințat-o formațiunea politică din care face parte, lăsând totuși să se înțeleagă faptul că, în 2024, USR nu aduce multe argumente în plus față de discursul din 2020.

„Când intru într-o astfel de poziție, când îmi asum o astfel de responsabilitate, nu mă joc, o fac cu toată energia și cu toată încrederea, astfel încât vom porni discuțiile de unde le-am lăsat în 2020, când eram noi, cei din USR, foarte aproape să câștigăm inclusiv funcția de primar al Municipiului Constanța. Din discuțiile pe care le avem aproape zilnic, de peste un an de zile, cu constănțenii, mergând din ușă în ușă și vorbind cu fiecare dintre ei, majoritatea constănțenilor ne răspund că orașul nostru nu se află pe un drum bun, se află pe un drum greșit, că lucrurile sunt mai rele chiar decât erau în 2020”, a punctat Stelian Ion în cadrul conferinței.  

Candidatul USR l-a arătat, în permanență cu degetul pe Vergil Chițac pentru vina de a-i fi indus în eroare pe constănțeni cu promisiunile sale în campania din 2020, când a cerut să fie votat ca o alternativă puternică la vechea și mult prea adânc înrădăcinata administrație social-democrată.

„Așadar a mințit, a mințit cu nerușinare, a mințit fără nicio reținere, și-a bătut joc de speranțele multor constănțeni care l-au votat crezând că vor scăpa de aroganță, că vor scăpa de pesedisme, adică de căpușarea banului public, de afaceri de tot felul, de firme care sunt mufate la bugetul local și care prosperă în detrimentul interesului general. Vă dau o veste proastă: caracatița care avea multe tentacule în anii 2000 se reface și este mai puternică. Pentru a scăpa de această caracatiță trebuie să ne mobilizăm cu toții, cei care nu avem nicio legătură cu această zonă ocultă, dubioasă”, a mai ținut să precizeze candidatul USR la Primăria Constanța.

Pentru a-și motiva decizia de a accepta provocarea de a intra în lupta electorală contra forțelor de stânga, Stelian Ion a făcut o enumerare generoasă a domeniilor în care el și partidul din care face parte consideră că orașul Constanța a involuat sub actuala administrație.

Lucrurile nu sunt deloc în regulă în Constanța. Puteam să fim un oraș de top. Ni s-a promis, în 2020, inclusiv de către primarul actual că lucrurile se vor schimba, dar în loc să se schimbe în bine, lucrurile s-au schimbat în rău. (…) Nemulțumirile nu sunt doar ale oamenilor, sunt și ale noastre. Și noi trăim în Constanța și am observat aceste șantiere ale incompetenței. Am observat cum, zi de zi, Vergil Chițac a făcut Constanța praf de la un capăt la altul, gestionând extrem de prost lucrările pe marile șantiere ale Constanței”, a mai afirmat Stelian Ion.

Reprezentantul USR îl critică pe actualul primar că a tergiversat finalizarea lucrărilor de reabilitare a arterelor rutiere din Constanța, mărind astfel și nota de plată achitată din banii constănțenilor. Stelian Ion îi reproșează public lui Vergil Chițac faptul că, deși avea la îndemână pârgiile administrative necesare, nu a pus presiune pe firmele desemnate să execute lucrările pentru a finaliza la timp și pentru a livra rezultate de calitate.

Rând, pe rând, Stelian Ion a trecut în revistă promisiunile lui Chițac din 2020, scoțând în evidență faptul că nimic nu s-a realizat conform spuselor de atunci ale candidatului PNL la alegerile locale. Ion a denunțat faptul că actuala administrație publică locală a lăsat Constanța fără locuri de parcare, a deteriorat parcurile prin lucrări făcute fără discernământ și nu a pus nicio o cărămidă pentru construirea de noi grădinițe.

În expunerea publică, favoritul USR pentru ocuparea fotoliului de primar al Constanței a omis însă să integreze și idei de soluții pentru a reda orașului și cetățenilor săi demnitatea pe care o merită.

Stelian Ion a avut o opinie și despre intenția de comasare a alegerilor de anul acesta:

„Comasarea alegerilor este o mare ticăloșie pe care nici măcar Dragnea, nici Năstase nu le-au gândit. (…) Schimbi regulile în timpul jocului? Cum să amesteci teme locale cu teme europene? Cine ce mai înțelege? (…) Asta se întâmplă doar din disperarea unor pigmei politici. Este inimaginabil! Așa ceva este o bătaie de joc. O să sesizăm Curtea Constituțională, să sesizăm toate forurile interne și internaționale cu privire la această chestiune, dar noi ne pregătim de luptă și o să îi batem cu toate comasările lor”.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*