Polițiștii constănțeni au intervenit la 263 de evenimente, în minivacanța de 1 Decembrie

Mașină de poliție.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., peste 180 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale, au acționat, zilnic, în județul Constanța, pentru menținerea climatului de siguranță publică.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru siguranța și fluența traficului rutier, efectivele fiind suplimentate, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, dar și în zonele turistice și de agrement.

În perioada de referință, polițiștii au intervenit la 263 de evenimente, în sprijinul celor care au avut nevoie de noi, 244 dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112.

Totodată, au desfășurat 30 de acțiuni, în principal pentru menținerea ordinii și liniștii publice, dar și de prevenire a comiterii de infracțiuni în mediul urban și rural.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 170.000 de lei.

Pentru siguranța traficului rutier, au fost reținute în vederea suspendării 32 de premise de conducere, dintre care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză, 8 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice  și 14 pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost constatate în flagrant delict 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În această perioadă, au fost dispuse 5 măsuri preventive față de 7 persoane care au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, furt în formă continuată, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, acces legal la un sistem informatic în formă continuată, încălcarea ordinului de protecție și șantaj.

De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozii și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune de verificare a operațiunilor cu articole pirotehnice în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în municipiul Mangalia, comuna Topraisar și satul General Scărișoreanu, acțiune în cadrul căreia au fost verificate peste 100 de vehicule.

Totodată, a fost efectuată o percheziție într-un dosar penal de furt calificat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*