FOTO VIDEO Lucrările pentru spitalul militar mobil de la Constanța sunt în plină desfășurare. Militarii amplasează aparatura medicală  

Spital militar mobil. FOTO MAPN

La Constanța au sosit ventilatoarele pentru pacienții COVID-19 care nu mai pot respira singuri, în faza gravă a bolii. Spitalul Militar ridicat pe stadionul de la Gară deja începe ca să le monteze la fiecare pat din cortul pentru Terapie Intensivă. Militarii lucrează la asamblarea aparaturii medicale ce sosește zilele acestea în spitalul de campanie.

Ventilatoarele mecanice sunt cele mai importante piese din lanțul medical al personalului care se ocupă de bolnavii infectați cu COVID-19. Coronavirusul atacă plămânii pacientului, iar acesta nu mai poate respira singur. În lipsa unui plămân artificial, omul moare sufocat. Aceste ventilatoarele militare salvează vieți.

“Avem 6 echipamente de acest fel și concentratoare de oxigen sunt 20. Ele sunt niște ventilatoare de transport, care pot fi folosite staționar temporar pentru pacienții care se vor  agrava aici. Le avem în momentul de față: sunt aici!” spune Nicolae-Cătălin Boca, comandantul spitalului militar. 

Spitalul militar ridicat pe Stadionul Portul a fost gândit ca să respecte protocoale de biosecuritate sporită. În interior va fi asigurată o presiune negativă a atmosferei. Asta se traduce prin imposibilitatea aerului contaminat din saloane, de a ieși în atmosfera înconjurătoare. Aerisirea corturilor se face prin filtre foarte fine, capabile să rețină aerosolii din respirația bolnavilor.

În scurt timp medicii militarii vor primi și aparatul de testare PCR pentru detecția rapidă a pacienților pozitivi. Corturile din care e alcătuit spitalul militar ridicat pe stadionul Portul, au fiecare câte 8 paturi pe o latură, și separat este compartimentul de Terapie Intensivă, cu câte 4 paturi.

“55 de paturi are această facilitate dar campusul adițional poate găzdui peste o sută de paturi, pentru carantină. Începând de ieri s-au demarat lucrările de construcție a campusului de carantinare și sunt deja instalate generatoarele și corturile și urmează dotările lor. Corturile au spații de cazare, dușuri pentru pacienți și separat sunt toalete” explică Nicolae Cătălin Boca, comandantul spitalului militar. 

Zona de carantinare este destinată pacienților vindecați: ei nu vor fi lăsați să plece acasă, ci vor sta sub observație 14 zile, până vor fi testați negativ de două ori consecutiv. Spitalul militar a fost cumpărat de Ministerul Apărării de la olandezi şi va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa

El va fi deservit de medici militari care vor trata pacienții infectați cu cocornavirus, în forme ușoare și medii. Cazurile grave vor fi trimise la spitalele din țară. În Statele Unite astfel de campusuri medicale au fost ridicate de către organizații non-guvernamentale, în timp ce la noi ele sunt sarcina Armatei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

1 Trackback / Pingback

  1. Câteva observații, din Constanța, în timpul pandemiei de coronavirus | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*