Exemplu de urmat, la Eforie. 10 tineri inimoși ajută bătrânii sau persoanele auto-izolate cu livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor

Stațiunea Eforie Nord. FOTO Primăria Eforie

Vremurile de criză aduc oamenii mai aproape unul de altul. Cel puțin la nivel local, în Eforie, un grup de tineri condus de Virginia Uzun a reușit să demareze o acțiune foarte utilă celor în vârstă, cu probleme de sănătate sau celor aflați în autoizolare.

“Dacă vă este teamă de coronavirus și aveți nevoie de ajutor, putem merge la cumpărături sau la farmacie în locul dumneavoastră. Este ajuns să sunați la numărul 0765 555 899. Puteți conta pe noi!”, așa sună mesajul postat pe Facebook de Virginia și grupul de voluntari din Eforie.

Inițiativa a devenit în scurt timp virală în mediul online. Peste 1000 de aprecieri, sute de comentarii și peste 1500 de distribuiri a primit postarea în cauză. Toată lumea a felicitat voluntarii din Eforie.

Iată cum își descriu voluntarii acțiunea inițiată în acest weekend:

“Suntem un mic grup de voluntari – 10 tineri inimoși din Eforie care dorim să venim în ajutorul dumneavoastră.
Vrem să vă fim alături în aceste momente mai dificile, pe cât putem, ajutându-vă în limita posibilităților noastre. Recomandam acest lucru mai ales pentru cei mai vârstnici, suferinzi, singuri, cu probleme de sănătate sau mobilitate, aflați în autoizolare, aflați pe raza orașului Eforie.

Totul e pe bază de voluntariat, o inițiativă a noastră, în timpul liber, fără nici un sprijin instituțional. Vă iubim, suntem membrii aceleiași comunități, formăm o familie și dorim să vă fim aproape.

De aceea ne oferim să venim să facem cumpărăturile pentru dumneavoastră. Sistemul este simplu, cu un contact minim – ne sunați, ne spuneți de ce aveți nevoie și venim cu cumpărăturile la domiciliul dumneavoastră, urmând să achitați atunci costul cumpărăturilor pe baza bonului.

Acest sprijin nu ascunde niciun cost suplimentar, veți găsi în punga cu cumpărături bonul de la magazinul / farmacia din orașul nostru pe care îl veți indica dumneavoastră”, a scris Virginia Uzun. 

Virginia Uzun, cea care a demarat această inițiativă a ocupat, până anul trecut, funcția de director al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*