FOTO VIDEO Lucrările de întreținere a străzilor și parcărilor din Cernavodă avansează în ritm alert. 23 dintre cele 32 de locații cuprinse în planul din acest an au fost deja finalizate

Lucrări de întreținere pentru străzi și parcări din Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Primăria Cernavodă continuă lucrările de întreținere pentru infrastructura din oraș, iar echipe de muncitori intervin zilnic în diverse zone pentru ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede. Astfel, străzile și parcările din orașul Cernavodă se află în plin proces de înnoire a covorului asfaltic, activitățile ce fac parte din programul anual “Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică pe anul 2020” aflându-se în plină desfășurare.

În programul prevăzut pentru anul 2020, administrația publică locală din Cernavodă a cuprins un număr de 32 de locații, care acoperă o suprafață totală de 34.364,5 metri pătrați. Valoarea totală a contractului, acoperită din bugetul local, se ridică la aproximativ 2,7 milioane lei (fără TVA). Toate locațiile cuprinse în program prezintă numeroase defecțiuni, precum gropi, denivelări sau fisuri, refacerea acestora fiind absolut necesară.

“Este cel de-al treilea an în care Primăria Orașului Cernavodă execută lucrări de întreținere a străzilor și parcărilor, obiectivul final fiind de a obține asfaltarea integral a străzilor din oraș. În acest an, lucrările au demarat pe data de 13 mai, iar până în momentul de față au fost încheiate în 23 dintre cele 32 de locații cuprinse în program”, a declarat, pentru CTnews, un reprezentant al Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Orașului Cernavodă.

Recent au fost încheiate lucrările de asfaltare pe străzile George Coșbuc și Mihai Eminescu (tronsonul cuprins între strada Cuza Vodă și strada Răsăritului), iar în săptămâna pe care o încheiem s-au finalizat lucrările pe strada Xenopol (cu aleile de acces din spatele blocurilor M8, M9 și M10, de pe strada Unirii), pe aleea de acces cuprinsă între strada Nicolae Titulescu și strada Unirii, precum și aleea de acces și parcarea cuprinsă între strada Seimeni și strada Cazărmii (blocurile H5, H6 și H7).

Săptămâna viitoare va continua asfaltarea și se va finaliza pe strada Medgidiei, parcările blocurilor H1 și H2. De asemenea, vor fi abordate noi fronturi de lucru, pe strada Gării, strada Mihai Eminescu (tronsonul cuprins între strada Canal și strada Anghel Saligny), strada Plopilor și strada Spiru Haret.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt încântați de faptul că se fac astfel de lucrări și spun că niciun primar nu a mai făcut așa ceva în Cernavodă, tot orașul fiind un adevărat șantier, iar acesta este un lucru bun.

Cred că e foarte bine că se lucrează. Îi ajută pe toți locuitorii că nu se face numai aici, ci în tot orașul și până acum nu a făcut niciun primar așa ceva. Tot orașul este în lucru. E un lucru bun, să fim serioși”, povestește un bărbat care stă în zona unde se fac lucrări în această perioadă.

O localnică a lăudat această inițiativă a administrației publice locale, consideră că orice îmbunătățire adusă orașului este binevenită. Ea își dorește să fie rezolvată și problema parcărilor, precizând că numărul mașinilor a crescut foarte mult în ultimii ani în orașul Cernavodă.

Era nevoie de o asfaltare aici în cartier. Felicitări celor care au avut această inițiativă, e perfect să se facă în continuare la fel peste tot și orice îmbunătățire e binevenită pentru toată lumea. Cu parcările stăm mai prost, este adevărat că s-au înmulțit și mașinile, dar se vor găsi soluții și pentru acest lucru”, a afirmat femeia pentru Constanța NEWS.

Lucrările sunt executate de către o firmă din orașul Cernavodă, fiind astfel folosită forță de muncă din cadrul comunității. Acestea constau în frezarea, curățarea, amorsarea, egalizarea, așternerea covorului asfaltic și implicit cilindrarea stratului de uzură. Programul anual “Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică pe anul 2020” vine în continuarea programelor desfășurate de Primăria Cernavodă în anii 2018 și 2019, prin care au fost asfaltate peste 100 de locații, constând în străzi și parcări din oraș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*