FOTO VIDEO Cea mai circulată bretea de legătură din Cernavodă a fost asfaltată. Lucrările pentru reabilitarea întregii zone au costat 6 milioane de lei

Asfaltări în Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Vești bune pentru locuitorii din Cernavodă.  Primăria a încheiat lucrările de asfaltare pe strada  Saint Sebastian Sur Loire, care este cea mai circulată bretea de legătură din oraș. În zona nu a pus doar strat de asfalt, ci muncitorii au refăcut și trotuarele, au fost înlocuite conductele cu probleme și a fost montat un sistem pe unde vor trece cablurile. Valoarea acestui proiect se ridică la 6 milioane de lei, bani care provin de la bugetul local.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a explicat pentru CTnews care au fost motivele pentru care asfaltările au ajuns mai târziu în această zonă.

“Am avut un lot de lucrări pe zona respective. Era vorba de strada Energiei și în momentul în care am vrut să continuăm și cu breteaua aceasta, am constatat că se numește Saint Sebastian Sur Loire.  A fost un proiect de hotărâre în care s-a schimbat denumirea, dar s-a oprit la proiectul de hotărâre, nu s-a intabulat strada, nu s-au schimbat buletinele cetățenilor să se numească Saint Sebastian Sur Loire și din acest considerent ne-am blocat. A trebuit să intabulăm, să facem altă autorizație de construcție și într-un final am reușit să îl facem”, a spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

Viceprimarul din Cernavodă a explicat și care au fost problemele întâlnite în această zonă. A fost nevoie și de înlocuirea unei conducte de apă, care se fisura destul de des.

“Problemele au fost mai multe, au fost probleme cu canalizările, era o stradă care era căzută. A fost o țeavă de apă potabilă care era găunoasă și a avut șapte avarii și am zis dacă tot face strada de la A la Z să schimbăm și țeava. Am vorbit cu cei de la RAJA, au venit și ne-au schimbat conducta, au pus conductă nouă și acum sperăm să nu mai avem niciun fel de probleme pe zona asta”, a precizat Șerif Cîrjali.  

În această săptămână pe strada Saint Sebastian Sur Loire a fost turnat și cel de-al doilea  strat de asfalt. Locuitorii din zonă sunt mulțumiți de lucrările care au fost realizate aici.

“Acesta este cel de-al doilea strat de asfalt și vom termina lucrarea și cetățenii se vor bucura de această bretea. Ei spuneau ați asfaltat atât și pe asta ați lăsat-o…Și le-am explicat, nu era intabulată, era cu altă denumire, nu se mai numea Energiei. Cetățenii au înțeles, acum sunt foarte fericiți și chiar au stat aici la lucrări când s-a schimbat țeava, când s-au făcut canalizările și sunt foarte mulțumiți. E o stradă lată de 9 metri, se poate parca pe o parte și pe cealaltă dacă este nevoie. Vom face parcările supraetajate pe care le avem în proiect. Va fi o bretea pe care se poate circula în condiții normale”, a mai spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

Fondurile pentru realizarea acestui proiect provin de la Primăria Cernavodă.

“Banii vin de la bugetul local. Lucrările au fost pe strada Cazărmii, strada Energiei, strada Saint Sebastian Sur Loire și Călărași, fiind în valoare de 6 milioane de lei. S-au terminat celelalte străzi, doar aceasta a rămas neterminată”, a precizat Șerif Cîrjali.

El a explicat și care este importanța acestei bretele de legătură pentru locuitorii orașului.

Este breteaua cea mai circulată pentru că aici vin acasă cei care lucrează la Centrala Nucleară-Electrică, este șoseaua care este făcută, strada Medgidiei, care este gen autostradă și face legătura între strada Medgidiei și cartier și este cea mai circulată. În momentul în care s-a oprit circulație pentru reparații, toată lumea a intrat în panică. Nu se mai putea circula foarte lejer, trebuiau să ocolească pe Panait Cerna, să intre pe Energiei. A fost un haos, dar acum cetățenii se vor bucura de o bretea nouă și bine făcută”, a povestit viceprimarul Șerif Cîrjali.

El am mai spus că nu au fost asfaltate doar străzile în cadrul acestui demers, au fost refăcute trotuarele, a fost realizat un sistem pentru cabluri care vor fi îngropate în cadrul unui alt proiect și au fost rezolvate și problemele care țineau de conductele de apă, lucrările realizate fiind unele complexe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*