FOTO VIDEO Localnicii din Mircea Vodă au petrecut la ziua comunei cu Maria Dragomiroiu și Alex Velea. Primarul George Ionașcu: “Să nu uităm tradițiile și portul tradițional pentru că asta ne reprezintă pe noi”

Primarul George Ionașcu și Maria Dragomiroiu la Ziua comunei Mircea Vodă. FOTO Ctnews.ro

Ziua comunei Mircea Vodă i-a adunat pe localnici la petrecerea organizată de primărie pe stadionul de la marginea comunei. Pe scena deschisă amplasată chiar lângă intrare au cântat și au dansat pentru sărbătoriți, Maria Dragomiroiu, Alex Velea, Ana Maria Anagnosti, Total Dance Show, Mădălina Modruj, Cătălina Alexa și mulți alții.

“E mai multă lume față de anul trecut! Vremea a ținut cu noi, că de dimineață era destul de capricioasă. Oamenii au văzut și desfășurătorul petrecerii postat pe siteul primăriei și probabil au și anumiți favoriți, anumite afinități, plus că e și ora când cei mai mulți își potolesc treburile pe acasă și reușesc să ne fie alături, să petrecem până târziu în noapte” spune cu bucurie primarul George Ionașcu.

Pe tot stadionul au fost amplasate grătare pe care sfârâiau mici, fripturi de toate felurile și cârnați, iar dozatoarele de bere nu conteneau să umple paharele cu gulerele albe.

“Avem de toate: munţi de carne, băutură, chef din plin, totul ca să petrecem!” spune vesel un grataragiu. Zona amenjată special pentru grătare a fost plină, astfel că la orele serii nu mai aveai loc nici să arunci un ac. Cine nu a mai prins un loc liber la mese a mâncat pe pătură sau pe scaunele pliante aduse de acasă. Gospodarii din Mircea Vodă au arătat că știu să petreacă la sărbători

“Suntem voioși, bucuroși și cu haine de sărbătoare. Încercăm să petrecem câmpenește în straie tradiționale. Să nu uităm tradițiile și portul tradițional pentru că asta ne reprezintă pe noi”, spune primarul Ionașcu.

S-a mirat și cântăreața de muzică populară Maria Dragomiroiu, pregătit să urce pe scenă ca să le cânte petrecăreților. Când a ieșit îmbrăcată în costumul popular a fost repede înconjurată de oameni de toate vârstele, dornici să facă fotografii cu ea și să rămână în amintire cu ceva frumos. Blițurile au clipit minute la rând timp în care oamenii s-au schimbat și și au trecut telefoanele din mână în mână.

“E o atmosferă minunată! Așa, între oameni mă simt cel mai bine. La țară, pentru că de la țară vin și eu, m-am născut la țară și mă simt așa bine. Și când văd așa fețe luminoase care-mi transmit atâta energie pozitivă, nu pot să fiu decât extraordinar de fericită! E minunat!” ne-a spus Maria Dragomiroiu.

Când a urcat pe scenă Alex Velea, toți oamenii s-au ridicat de la mese și au venit în față. Solistul împreună cu trupa lui a mobilizat toate vocile localnicilor care au cântat cu el tot timpul și fiecare piesă muzicală s-a terminat în ropote de aplauze. A fost a 15-a ediție a zilelor comunei Mircea Vodă: petrecerea a adurat până la miezul nopții, când spectacolul focurilor de artificii i-a anunțat finalul.

“Întrucât ziua comunei este asociată cu sfinții împărați Constantin și Elena vreau să transmit tuturor locuitorilor care poartă numele acestea un sincer și călduros la mulți ani, un an cu sănătate cu putere de muncă și multă voioșie exact că astăzi de ziua comunei noastre!”, a transmis George Ionașcu, primarul comunei Mircea Vodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*