Opt bărbați au fost reținuți în județul Constanța într-un dosar de trafic de minori și proxenetism

Mascații au descins la locuințele suspecților. FOTO Catalin Schipor (FOTO Ilustrativ)

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Constanța au organizat 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism. În urma descinderilor, opt bărbați au fost reținuți.

Potrivit IPJ Constanța, urmare a cercetărilor într-un dosar penal ce vizează infracțiunile de trafic de minori și proxenetism, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au pus în executare, la data de 30 iunie, 13 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Medgidia, Mircea Vodă, Cuza Vodă și Deleni.

„În urma probatoriului administrat în cauză, a reieșit faptul că persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor ar fi recrutat mai multe tinere, printre care și minore, și le-ar fi adăpostit în locuințele lor, în scopul obținerii de foloase patrimoniale ca urmare a exploatării sexuale”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de opt bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*