FOTO VIDEO Loc de joacă nou-nouț pentru copiii din Sinoe. Primarul Adrian Costache: „Vrem să le oferim o alternativă la calculatoare și gadgeturi, să petreacă mai mult timp la aer curat”

Se întâmplă adesea ca lucrurile mici să fie cele care dau suflet unei comunități unite, așa cum este și cea din satul Sinoe, din comuna Mihai Viteazu. Primarul Adrian Costache a dat undă verde pentru startul unui proiect frumos care îi are în centru pe copiii din localitate. Mai exact, reabilitează vechiul loc de joacă, astfel încât prichindeii de grădiniță sau chiar mai mici, dar și școlarii să se poată bucura de un spațiu doar al lor, unde să dea frâu liber imaginației, într-un mediu sigur și care să dispună de toate dotările unui parc de la oraș.

Primarul Adrian Costache declară că și-a propus să readucă la viață vechiul spațiu de joacă din localitate, care, cu timpul, s-a degradat și a ajuns să nu mai poată fi folosit în siguranță. Noul spațiu destinat copiilor din Sinoe va fi mai generos și va fi compartimentat astfel încât să se bucure din plin de el atât micuții de diferite grupe de vârstă, dar și adulții care vin să îi însoțească și să îi supravegheze la joacă.

„Urmărim ca în special în timpul verii copiii să vină aici să se distreze și să aibă o activitate mai sportivă, să îi scoatem din zona calculatoare și gadgeturi și să îi scoatem la aer curat”, a explicat edilul.

Întregul proiect va ajunge să coste 250.000 de lei, mai spune primarul, iar resursele financiare provin din bugetul local. Având în vedere că temperaturile din această primăvară seamănă mai degrabă cu cele din toiul verii, iar vacanța mare se apropie ca vântul și gândul, investiția în reabilitarea singurului loc de joacă special amenajat pentru copiii din Sinoe era imperativ necesară.

„Mai avem un loc de joacă în localitatea Mihai Viteazu care urmează să intre și el în același tip de reabilitare”, a mai dat asigurări Adrian Costache.

Până acum, cetățenii din Sinoe au salutat inițiativa Primăriei și i-au transmis primarului să astfel de investiții le inspiră optimism că vor urma și alte proiecte de amploare mai mare.

„Oamenii sunt bucuroși că se fac investiții, unii apreciază, alții mai puțin, sunt păreri diferite, dar noi vrem să ne continuăm programul de reabilitare și modernizare a localității, pentru că trebuie să ne facem treaba așa cum ne-am propus”, a mai completat Costache.

Vechiul loc de joacă este împrejmuit de un gard menit să delimiteze perimetrul de siguranță al copiilor. Primarul precizează că, momentan, lucrările în desfășurare vizează strict reabilitarea completă a incintei locului de joacă, ulterior urmând ca atenția și fondurile administrației publice locale să fie îndreptate și către consolidarea și redarea aspectului estetic al gardului.

Când totul va fi pus la punct, suprafața sintetică montată și aparatele așezate pe poziții, de locul de joacă din Sinoe se vor putea bucura câteva sute de copii. Din spusele primarului, la școala din comună sunt înscriși circa 700 de copii, iar în satul Sinoe trăiesc aproximativ 300 de copii.

„Îi așteptăm pe toți la acest loc de joacă, însă pe rând, pentru că dacă vin toți odată s-ar crea o mare aglomerație”, glumește Adrian Costache, mândru totuși că le poate oferi micuților această bucurie de a socializa între ei într-un spațiu special amenajat.

Pentru minorii din Sinoe care nu mai au neapărat vârsta de a se da în leagăne sau care au crescut suficient pentru a nu mai încăpea pe tobogan, s-a investit la începutul acestui an în terenul de sport din curtea școlii, acolo unde pot merge să practice diverse sporturi, în special de echipă, tot într-un spațiu sigur și, foarte important, în aer liber.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*