VIDEO Zeci de intervenții ale echipelor Primăriei Constanța și ale ISU pentru îndepărtarea copacilor rupți de vânt

Copacii rupți sunt îndepărtați. FOTO CTnews

Vântul extrem de puternic a făcut ca astăzi telefoanele Primăriei, ale Poliției Locale și ale ISU să sune în continuu, constănțenii anunțând căderea copacilor, a stâlpilor, a panourilor ori a acoperișurilor.

“Echipele din teren intervin în permanență, astfel că numai din această dimineață s-a intervenit pentru soluționarea a zeci de solicitări. Foarte multe dintre acestea s-au înregistrat la arborii înalți din stațiunea Mamaia, care, cel mai probabil, erau într-o stare precară. În multe dintre cazuri, arborii au tras după ei și firele de electricitate. În cel mai scurt timp posibil, echipele Primăriei au intervenit pentru degajarea drumurilor, iar cele ale societății de electricitate au acționat pentru remedierea avariilor acolo unde acest lucru a fost posibil.  

Spre exemplu, la Spitalul de Pneumoftiziologie au fost tăiați 4 copaci, după ce unul dintre ei a blocat intrarea și a agățat cablurile de tensiune. Un alt arbore a căzut pe strada Nicolae Iorga în zona Grădiniței nr 8, iar pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în stația de autobuz de la Trocadero, riscând să producă pagube însemnate și lista poate continua cu zeci de intervenții.  

De asemenea, echipele de intervenție au acționat preventiv și au tăiat arborii înclinați, care în scurt timp ar fi căzut și ar fi provocat pagube.  

Se intervine cu prioritate pe arterele rutiere, urmând ca după ce vor fi soluționate aceste probleme să se acționeze și în parcuri, spații verzi și pe aleile dintre blocuri” – Primăria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*