FOTO VIDEO Intervenții medicale cu șenilate și elicopterul SMURD în tot județul Constanța

Pacienta a fost preluată cu o șenilată. FOTO ISU Dobrogea

Chiar dacă nu mai ninge, nu toate drumurile sunt practicabile în județul Constanța. De aceea, atunci când sunt urgențe, se intervine cu șenilatele și cu elicopterul, acum că vremea permite. Joi dimineață, echipele de salvatori au intervenit la patru cazuri medicale delicate.

Mai multe persoane – două gravide și două persoane cu probleme medicale au solicitat în cursul dimineții de joi ajutor medical. Pentru că era vorba de cazuri medicale din localități izolate de nămeți, s-a dispus trimiterea în ajutor a utilajelor speciale ale ISU Dobrogea, dar și a elicopterului SMURD. Astfel, șenilata din zona Băneasa a fost trimisă în localitatea  Dobromir Vale pentru preluarea unei femei gravide de 35 de ani, aflate la a III-a naștere, iar șenilata din Valea Dacilor a fost trimisă tot după o gravidă de 22 de ani, la prima sarcina, în localitatea Ciocârlia de Sus. De semenea, șenilata din Mangalia s-a deplasat la Cotu Vaii, unde o femeie de 64 de ani a suferit o fractură de membru, iar șenilata din Topraisar a fost trimisă în Casicea, unde un bărbat de 50 de ani acuza dureri toracice.

În cazul pacientei din Dobromir s-a luat decizia de a o transporta cu șenilata până în localitatea Băneasa, iar de aici a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul Județean Constanța. Ceilalți trei pacienți au fost preluați de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța acolo unde condițiile de drum au permis și transportați la spitale.

Județul Constanța se află sub Cod Portocaliu de ger, fiind estimate temperaturi cu 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. De luni 26 februarie și până pe 28 februarie, zona s-a aflat sub Cod Portocaliu de ninsoare și viscol, zăpada depusă pe șosele izolând multe localități și făcând astfel imposibil accesul mașinilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*