FOTO VIDEO Incendiu masiv la Hotelul Histria din Mamaia. Acoperișul a fost curprins de flăcări

Incendiu Hotelul Histria din Mamaia
Incendiu Hotelul Histria din Mamaia

Mai multe echipaje de la ISU Dobrogea au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu masiv în stațiunea Mamaia. Hotelul controversatului om de afaceri George Bosânceanu a fost cuprins de flăcări.

Intervenția a fost una deosebit de dificilă din cauza vântului puternic. Constanța se află, în dimineața zilei de joi, sub incidența unui cod galben de vânt. Până la ora 12.00 vântul suflă cu aproape 70 km/oră.

Peste 50 pompieri cu 12 autospeciale s-au luptat cu focul pentru câteva ore. Trei angajați ai hotelului au ieșit la timp din unitate. La momentul izbucnirii incendiului nu erau turiști în hotel.

Patronul unității hoteliere, George Bosânceanu, a fost recent condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. El a făcut recurs și pe 27 noiembrie urma să fie dată pronunțarea finală. Omul de afaceri bănuiește că totul a pornit de la eoliana de pe acoperiș. Vântul puternic a declanțat un scurt circuit și focul s-a extins repede în pod pentru că totul era plin cu saltele vechi de lână. Hotelul nu era asigurat.

UPDATE: Conform raportului final al Inspectoratului pentru situații de Urgență Dobrogea au intervenit 12 autospeciale, 1 camion, 57 de subofițeri și 5 ofițeri. Incendiul a mistuit aproape 1300 metri pătrați de acoperiș, grinzile de lemn, lambriurile de plastic, 4 ferestre de termopan, 4 uși PVC, 200 saltele de lână.

Oamenii legii spun că focul a pornit de la un scurt circuit declanșat de un conductor electric defect. Toată intervenția a durat cinci ore. ISU a declanșat și verificările la actele care însoțeau constrcuțiile făcute de George Bosânceanu. Acesta ar putea fi amendat cu până la 50.000 lei pentru nerespectarea legislației în domeniul avizării construcțiilor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*