FOTO VIDEO Gropile de pe trotuare au prioritate. Lucrările făcute că avizul Primăriei Constanța nu respectă pietonii

Șoseaua blocată de utilajele care lucrează. FOTO CRC
Șoseaua blocată de utilajele care lucrează. FOTO CRC

Constanța este un șantier și acest lucru nu ar fi în neregulă dacă toată lumea și-ar face treaba în așa fel încât să nu-i deranjeze pe ceilalți. Firmele care se ocupă cu îngroparea cablurilor în trotuare au ajuns să blocheze total accesul pietonilor.

O astfel de situația a fost observată de Cosmin Bârzan, coordonatorul Centrului pentru Resurse Civice din Constanța, pe bulevardul Mamaia. Echipa de muncitori a spart trotuarul, iar dacă un pieton încerca să-și facă loc printre mormanele de pământ și pietre era împiedicat de un camion parcat perpendicular pe trotuar.

”Diversele șantiere din municipiul Constanța ce fac trotuarele impracticabile nu au asigurat niciun spațiu de trecere pentru pietoni, astfel încât aceștia sunt constant în pericol, fiind nevoiți să traverseze zona de șantier în același timp și spațiu cu autoturismele, pe carosabil.

Deși există posibilitatea delimitării unui culoar de trecere pentru pietoni, ”popicele” sunt folosite doar pentru a asigura spațiul șantierului, în timp ce pietonii sunt lăsați la voia întâmplării”, a declarat Cosmin Bârzan pentru Constanța NEWS.

Primarul interimar, Decebal Făgădău spune că Poliția Locală nu este suficient de numeroasă pentru a observa astfel de probleme și recomandă celor care observă asemenea situații să facă reclamații la Primărie sau la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*