Amenzi de 125.000 lei aplicate firmei – lider de asociere, pentru multiple încălcări ale normelor de mediu în proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța”

Firma care execută lucrările pe bulevardul Lăpușneanu, amendată pentru praful produs. FOTO Garda de Mediu cu rol ilustrativ

Garda de Mediu Constanța a aplicat o amendă în valoare de 40.000 de lei firmei de construcții lider de asociere, care executa proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța”, între gara CFR și stațiunea Mamaia.

Sancțiunea a fost impusă în urma unor verificări efectuate în zona Casei de Cultură, la intersecția străzii I.L. Caragiale cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, unde se realizează lucrări pentru Primăria Constanța și unde au fost descoperite multiple încălcări ale normelor de mediu.

Potrivit autorităților, firma de construcții a fost găsită vinovată de depozitarea neorganizată a deșeurilor de moloz și asfalt, atât pe zona carosabilă, cât și printre arborii de pe aliniamentul stradal.

Aceasta nu este prima dată când societatea în cauză este sancționată de către Garda de Mediu Constanța. În luna iulie a acestui an, firma a fost amendată cu 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de limitare a emisiilor de poluanți în atmosferă, ceea ce contribuie la calitatea proastă a aerului din zonă și la impactul negativ asupra sănătății locuitorilor.

De asemenea, în perioada martie – mai 2023, aceeași firmă a fost supusă altor trei sancțiuni, în valoare totală de 70.000 de lei. Aceste amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind protecția atmosferei și gestionarea deșeurilor, în mai multe zone ale municipiului Constanța unde realizează lucrări de decopertare a trotuarelor si a insulelor pietonale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*