FOTO VIDEO Drumul care leagă Aliman de Dunăreni a fost reparat. Primarul George Nicola: “Era într-o stare avansată de degradare”

George Nicola, primarul comunei Aliman. FOTO Adrian Boioglu

Vești bune pentru locuitorii din Aliman. Primăria comunei a reparat drumul care leagă satele Aliman și Dunăreni întrucât administrația locală considera că era necesară o reabilitare a acestuia, aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Primarul comunei Aliman, George Nicola, a declarat jurnaliștilor CTnews, că drumul respectiv are o lungime de 6 kilometri, iar lucrarea a costat 450.000 de lei, fondurile fiind suportate din bugetul local.

Este vorba de reabilitarea drumului comunal 51 care leagă satele Aliman și Dunăreni, cu o lungime totală de 6 kilometri. S-a făcut o reabilitate întrucât acest drum comunal era într-o stare avansată de degradare, ultimele lucrări de întreținere le-am efectuat acum 4 ani. Anul acesta lucrarea a costat 450.000 de lei, bani proveniți de la bugetul local. Lucrarea a constat în plombe și în anumite porțiuni de covor asfaltic, cu o suprafață totală de circa 5400 de metri pătrați”, a spus primarul George Nicola.

El a explicat că prin repararea acestui drum este ușurat transportul celor care fac naveta la Constanța, Medgidia sau Cernavodă, dar și pentru locuitorii din Dunăreni care au drum la Primăria Aliman.

Dunăreni este cel mai mare sat component al comunei Aliman. De aici fac naveta, ca și din celelalte sate componente ale comunei, către marile orașe, respectiv Medgidia, Cernavodă și Constanța, numeroși tineri care lucrează la firmele de construcții, fac naveta cu diferite microbuze dimineața așa că le-am ușurat lor transportul foarte mult.

Plus restul locuitorilor care se deplasează din satul Dunăreni la Primăria Aliman, la medicul de familie și să nu uităm nici mașinile de aprovizionare cu produse alimentare, iar când e cazul și ambulanța, și mașinile de pompieri . Era necesară o reabilitare a acestui drum, ușurând foarte mult transportul către satul Dunăreni”, a afirmat George Nicola.

Lucrarea a fost realizată de către o firmă din Constanța, iar primarul consideră că se încadrează în standardele de întreținere a drumurilor publice.

Lucrarea a fost atribuită unei firme din Constanța, conform legii achizițiilor publice. Lucrarea urmează să fie recepționată în cel mai scurt timp, împreună cu comisia de recepție. Este o lucrare destul de bună, considerăm noi, care se încadrează în standardele lucrărilor de întreținere a drumurilor publice”, a explicat primarul din Aliman.

El a anunțat că are în plan și o asfaltarea a încă 8 kilometri din comună și astfel va ajunge la modernizarea tuturor străzilor din localitate.

În primul mandat am asfaltat 13 kilometri de străzi în toate satele componente ale comunei, mai puțin în satul Floriile pentru că acolo nu se pretează la asfaltare întrucât toate casele sunt înșirate de-a lungul Drumului Județean 223. S-a întocmit lucrarea de proiectare pentru circa a încă 8 kilometri, însemnând 4 kilometri de asfaltare în satul Floriile și 4 kilometri în satul Aliman și satul Dunăreni, asta însemnând asfaltarea în proporție de 100% a străzilor din comuna Aliman”, a mai declarat primarul George Nicola.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*