FOTO VIDEO Dr. Cezara Tudor de la OCH, medic specialist hematologie: „Diagnosticarea în stadiu incipient a afecțiunilor hematologice oferă o șansă mult mai mare pentru un răspuns pozitiv la tratament”

Dr. Cezara Tudor. FOTO Paul Alexe

Prevenția medicală reprezintă cea mai simplă modalitate de a ne îngriji de corpul nostru, iar acest lucru presupune un stil de viață sănătos. Pentru a preveni apariția unor afecțiuni care ne pot pune viața în pericol, este necesar să acționăm preventiv atunci când ne îngrijim de starea noastră de sănătate.

În cadrul seriei ”Viață și sănătate”, jurnaliștii CTnews au discutat cu dr. Cezara Tudor, medic specialist hematologie, care ne oferă câteva sfaturi utile prin care să realizăm prevenția în cazul afecțiunilor hematologice.

„Cu cât suntem mai atenți cu sănătatea noastră, cu atât avem șanse mai mari să ducem o viață mai lungă și mai bună”, consideră specialistul OCH. Dr. Cezara Toader atrage atenția asupra unui obicei dăunător, des întâlnit în rândul pacienților români, care amână, uneori până când este mult prea târziu, vizita cu scop preventiv la medic.

„De cele mai multe ori, majoritatea pacienților se prezintă la medic atunci când simptomele depășesc pragul toleranței”, spune medicul constănțean, care ne îndeamnă să ne ascultăm corpul mai mult și mai atent. „Oamenii ar trebui să observe modificări ce apar în decursul timpului, iar apariția unor simptome să-i determine să nu amâne vizita la medic. Aici mă refer la semnele de oboseală cronică, acumulată pe o perioadă mai lungă de timp, accentuarea ei la eforturi chiar mici, lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate în absența unei cure de slăbire, transpirații nocturne, dureri osoase. Toate acestea pot reprezenta semne de alarmă ce pot ascunde diverse patologii hematologice”, a explicat Dr. Cezara Tudor

În cadrul interviului, specialistul OCH mai explică și care sunt cele mai simple metode pentru a realiza prevenția în cazul afecțiunilor hematologice și care sunt investigațiile medicale recomandate pentru un diagnostic mai exact al bolilor hematologice.

În cadrul Ovidius Clinical Hospital pot fi efectuate majoritatea investigațiilor pentru prevenție și a intervențiilor pentru a trata orice afecțiune din stadiu incipient.

Pacienții care doresc o programare la Ovidius Clinical Hospital pot lua legătura cu spitalul la telefon (0241 480 400 și 0241 766 624), e-mail (office@ovidius-ch.ro) sau direct la adresa spitalului (Ovidiu, Constanța, DN 2A, km 202+880). Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.ovidius-ch.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*