FOTO VIDEO Doua terase din centrul stațiunii Mamaia – Balans și Azzuro, închise de inspectorii OPC pentru condițiile improprii și alimente periculoase

Controale în restaurantele de pe litoral. FOTO ANPC
Controale în restaurantele de pe litoral. FOTO Arhivă

Miercuri seară, aproape întreg personalul al „Comandament Litoral 2017“ al ANPC în frunte cu directorul instituției, Paul Anghel au luat la bani mărunți terasele din stațiunea Mamaia. Condițiile în care se pregătea mâncarea și erau ținute produsele, multe expirate te pun pe gânduri și te fac să nu mai ai încredere nici în localurile cu pretenție.

Rezultatele controlului au fost prezentate de către inspectorii OPC Constanța drept „halucinante“, imaginile vorbind de la sine. Mizeria din bucătării pare să fie cea mai mică problemă depistată. La una dintre locații au fost găsite mai multe substanțe chimice folosite pe post de colorant în sucurile „fresh“ ce conțin periculosul cancerigen E133.

 

„Pozele de mai sus sunt de la o locație din zonă Cazino Faleză care oferea mostre gratuite din aceste “poțiuni” în principal copiilor, îndemnând totodată părintii să cumpere un produs fresh natural. În depozit nici urmă de fructe ci doar bidoane (fff multe și ffff vechi…”expirate” unele chiar de câteva luni) cu siropuri concentrat cu diverse arome și culori. Pe lângă amendă aferentă de 13.000 lei, punctul de lucru a fost sancționat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate. Aditivul alimentar aflat în compoziția siropului E133 este un aditiv alimentar periculos ce este interzis în peste 10 țări din Uniunea Europeană.
Doză maximă admisă a fost scăzută treptat de la 12.5 mg/kg corp în 1975 la 10 mg în 1985, iar în 2010 la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut că scop determinarea efectelor E133 asupra organismului.
Este vorba de „albastru briliant“, care devine foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice.POATE AFECTA NEGATIV ATENȚIA ȘI ACTIVITATEA COPIILOR fapt care trebuie adus la cunoștință părinților la locul de comercializare“, a declarat Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța.

 

Multe dintre produsele din frigidere erau resturi de mâncare, gătite de câteva zile și ținute pentru a fi reservite. De asemenea, au fost găsite produse expirate ce urmau a fi gătite și servite clienților și chiar o rață cu tot cu pene.

Inspectorii ANPC au luat măsura închiderii unităților de alimentație publică Balans și Azzuro pentru o perioadă de 6 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*