FOTO VIDEO O nouă ambarcațiune cu migranți depistată de Garda de Coastă în largul Mangaliei

pescador, migranti
Ambarcatiunea cu migranti a fost interceptată de navele Gărzii de Coastă. FOTO Garda de Coasta

În seara de duminică, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află migranţi.

La nivelul M.R.C.C. Constanţa (Centru de Coordonare pentru Salvarea Maritimă) s-a iniţiat intervenţia S.A.R. (Căutare şi Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Știre în curs de actualizare

UPDATE

Ambarcațiunea clandestină a ajuns la mal în Portul Mangalia, remorcată de o navă de salvare pe mare. Pe uscat, autoritățile au efectuat trierea și evaluarea migranților. Este vorba de 70 de persoane – 23 copii, 35 bărbați și 12 femei. Conform declarațiilor verbale sunt de naționalitate Siria și Irak. Dintre aceștia, doi sunt posibile călăuze.

O femeie însărcinata a fost transportată la spital

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*