FOTO VIDEO O nouă ambarcațiune cu migranți depistată de Garda de Coastă în largul Mangaliei

pescador, migranti
Ambarcatiunea cu migranti a fost interceptată de navele Gărzii de Coastă. FOTO Garda de Coasta

În seara de duminică, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află migranţi.

La nivelul M.R.C.C. Constanţa (Centru de Coordonare pentru Salvarea Maritimă) s-a iniţiat intervenţia S.A.R. (Căutare şi Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Știre în curs de actualizare

UPDATE

Ambarcațiunea clandestină a ajuns la mal în Portul Mangalia, remorcată de o navă de salvare pe mare. Pe uscat, autoritățile au efectuat trierea și evaluarea migranților. Este vorba de 70 de persoane – 23 copii, 35 bărbați și 12 femei. Conform declarațiilor verbale sunt de naționalitate Siria și Irak. Dintre aceștia, doi sunt posibile călăuze.

O femeie însărcinata a fost transportată la spital

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*