FOTO VIDEO Din categoria cei mai fură românii: o cutie cu grenade

Persoane necunoscute au încercat să fure o cutie cu grenade din curtea fostei IMUM

Un grup de persoane de etnie romă au intrat marți în jurul prânzului în incinta a ceea ce a mai rămas din IMUM Medgidia pentru a căuta fier vechi sau orice altceva ce ar fi putut fi valorificat ușor. Au găsit o cutie de lemn și au plecat cu ea.

Paznicul i-a văzut și a sunat după ajutor, iar un echipaj de intervenție al firmei de pază a ajuns în scurt timp la fața locului. Au fugit după hoți, dar aceștia au abandonat prada și s-au făcut nevăzuți. Agenții de pază s-au apropiat de cutie și au văzut că în ea sunt mai multe grenade de mână. Au sunat la 112 și au alertat autoritățile. În scurt timp zona a fost împânzită de poliție, jandarmi și echipaje ale ISU Dobrogea. După ce muniția a fost cercetată de către pirotenhiști s-a constatat că este vorba de 9 grenade de manevră, fără a fi periculoase. Cel mai probabil acestea au rămas printre ruinele IMUM din vremea comunismului, atunci când întreprinderile se ocupau de PTAP – Pregătirea Tineretului pentru Apărarea Patriei.

Muniția a fost preluată de către pirotehniștii ISU Dobrogea, urmând a fi asanată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*